| CALL FOR PAPERS: Modernizmusok: Stílus? Korszak? Ideológia? | Határidő: március 4. | AZ ÉPÍTÉSZET KÖZÜGY | CALL FOR PAPERS: Modernizmusok: Stílus? Korszak? Ideológia? | Határidő: március 4. | AZ ÉPÍTÉSZET KÖZÜGY | CALL FOR PAPERS: Modernizmusok: Stílus? Korszak? Ideológia? | Határidő: március 4. | AZ ÉPÍTÉSZET KÖZÜGY | CALL FOR PAPERS: Modernizmusok: Stílus? Korszak? Ideológia? | Határidő: március 4. | AZ ÉPÍTÉSZET KÖZÜGY | CALL FOR PAPERS: Modernizmusok: Stílus? Korszak? Ideológia? | Határidő: március 4. | AZ ÉPÍTÉSZET KÖZÜGY | CALL FOR PAPERS: Modernizmusok: Stílus? Korszak? Ideológia? | Határidő: március 4. | AZ ÉPÍTÉSZET KÖZÜGY
Pályázatok/Magyar

Formatervezési pályázat 2014

1/0
Hirdetés
1/0
Pályázatok/Magyar

Formatervezési pályázat 2014

2014.09.17. 10:08

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Magyarország

Cég, szervezet:
Hansgrohe

A Caracalla Fürdőszoba Stúdió és a Hansgrohe Magyarország Kft. AXOR márkája formatervezési pályázatot hirdet a fiatal tehetségek számára. Közös célunk, hogy támogassuk a következő generáció újszerű látásmódjának kibontakozását és megjelenési lehetőséget biztosítsunk ennek bemutatására.

A pályázat tárgya

Formabontó design a megvalósíthatóság határain táncolva – avagy hogyan feszegethetjük a határt a megvalósíthatóság és a kivételesen egyedi, akár meghökkentő design között. A funkcionalitás, a környezettudatos vízfelhasználásra való törekvés és a megvalósíthatósági szempontok nem gördítenek gátat az újító formavilágnak és anyaghasználatnak. A Hansgrohe mindig élen járt e szempontok együttes, innovatív megvalósításában. Néhány példa erre az Hansgrohe AXOR márkájától a fürdőszobai világítást és a zuhanyfejet egyesítő Nendo, valamint a Phillippe Starck által tervezett Starck V család, mely egyedülálló üvegtestben engedi láttatni a víz útját.

A pályázókat arra kérjük, hogy mutassák be egy zuhany vagy egy csaptelep (opcionálisan mindkettő) tervét, mely egyedi, szokatlan designt képvisel, ugyanakkor megvalósítható.

A pályázók köre

A pályázatban minden szakirányú (művészeti, formatervezői, építész, belsőépítész) felsőoktatási intézményben tanuló diák részt vehet. Pályázat egyénileg és csoportosan is benyújtható. Egy pályázó maximum 3 pályamunkát nyújthat be.

A pályázaton való részvétel feltételei

Pályázni csak olyan saját, egyedi tervvel lehet, amely más személy szerzői, illetve iparjogvédelmi jogát nem sérti. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen, a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díj átadását követően válik ismertté, a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. A pályázat beküldésével a pályázó beleegyezik a pályamű nyilvánosság előtti bemutatásába. A beadott terveket és azok anyagait a későbbiekben, térben és időben történő korlátozás nélkül a pályázat kiírója a nyilvánosság előtt bemutathatja. Amennyiben a kiíró valamely pályázatot megvalósításra érdemesnek találja és a termék megvalósítását, forgalmazását kezdeményezi, abban az esetben pályázóval külön megállapodást köt.

A pályázat menete, benyújtásának módja és határideje

A pályázat egyfordulós. A benyújtásra kerülő pályamű bármilyen technikával, szoftverrel, kézi rajzzal, modellel készülhet. A pályázatot elektronikus formátumban, 5 MB-ot nem meghaladó méretben, PDF formátumban, a palyazat@caracalla.hu e-mail címre kell elküldeni. Amennyiben a pályázathoz makett/modell is készült, arról kérjük a pályázati anyaghoz fotót csatolni. A pályázathoz kérünk csatolni egy JPG formátumú összefoglaló képet, montázst (maximum 1 MB méretben), melyen szerepel a pályázó neve és a pályamű rövid bemutatása, látványterve (ez az összefoglaló kerül bemutatásra a közönségszavazáson, illetve ez a kép kerül kiállításra a 2015. tavaszán sorra kerülő Caracalla Design Days rendezvényen).

A pályázatok leadásának határideje: 2014. november 28.

A pályázat tartalma

 • A pályázó neve, e-mail címe, telefonszáma, valamint annak a felsőoktatási intézménynek a megnevezése, melyben tanulói státusza áll fenn.
 • A tervezett tárgy, koncepció leírása (max. 1500 karakter).
 • Vázlatterv, látványterv
 • Összefoglaló, montázs, mely tartalmazza a pályázó nevét és a tervezett termék bemutatását, látványtervét (max. 1 MB, JPG formátumban)

Zsűrizés

A benyújtott pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, mely a Caracalla és a Hansgrohe Magyarország Kft. képviselőiből, illetve a hazai szaksajtó és belsőépítész szakma képviselőiből áll össze.

A zsűri elnöke Philip Grohe, a Hansgrohe cég alapító családjának tagja, az AXOR márka termékmenedzsere.

 • Császár Zoltán – ügyvezető igazgató, Hansgrohe Magyarország Kft.
 • Csurgó Ági – tulajdonos, Caracalla Fürdőszoba Stúdió
 • Martinkó József – az Oktogon Magazin vezető szerkesztője, design szakértő
 • Bogár Róbert – belsőépítész

Értékelési kritériumok és eredményhirdetés

Koncepció egyedisége

 • A kiírásban megfogalmazott téma kreatív feldolgozása
 • Újszerű anyag és formakezelés, innovatív látásmód
 • Megvalósíthatósági, ergonómiai szempontok figyelembevétele
 • Precizitás, leadott pályamű általános színvonala, minősége
 • A szakmai zsűrizés mellett a közönségnek is módja lesz a szavazásra. A közönségszavazás a Caracalla Facebook oldalán zajlik majd, ahol a szavazók a pályázók névvel ellátott összefoglaló anyagára adhatják le szavazataikat. A nyertes a legtöbb szavazatot kapott pályamű lesz.

Közönségszavazás időtartama: 2015. január 12-30. között

A pályázat eredményhirdetése: 2015. február 2.

Az ünnepélyes díjátadó 2015. február 25-én, a Caracalla Design Days 2015 nyitóestjén lesz, ahol a nyertes pályamunkák és a legkiemelkedőbb pályázatok is kiállításra kerülnek. Ezen a rendezvényen a hazai belsőépítész, illetve lakberendezői szakma és a sajtó képviselői tekinthetik meg a vezető nemzetközi gyártó cégek legújabb termékeit, valamint a pályázat anyagaiból készülő kiállítást (összefoglaló kép, illetve modell, amennyiben a nyertesek a pályázati anyaguk részeként ilyet is készítettek).

Díjazás

1. díj: szakmai út a Hansgrohe németországi központjába, valamint 100 000 forint értékű Hansgrohe utalvány

2. díj: szakmai út a Hansgrohe németországi központjába, valamint 75 000 forint értékű Hansgrohe utalvány

3. díj: szakmai út a Hansgrohe németországi központjába, valamint 50 000 forint értékű Hansgrohe utalvány

Közönségdíj: szakmai út a Hansgrohe németországi központjába, valamint 50 000 forint értékű Hansgrohe utalvány

Felhívjuk a figyelmet, hogy a nyeremények díjanként értendőek, tehát amennyiben a nyertes pályázat csoportmunkában készül, úgy a díj megosztásáról a nyerteseknek kell dönteniük, melyről a szakmai út résztvevőjének személyét illetően legkésőbb az ünnepélyes díjkiosztóig értesíteniük kell a szervezőket.

További információk:

www.caracalla.hu

www.facebook.com/pages/caracalla/168069386570738

palyazat@caracalla.hu

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

A Gül Baba utca // Egy hely + Építészfórum

2024.01.30. 16:22
8:55

A Frankel Leó útról nyíló meredek, macskaköves gyalogutat sokszínű építészeti térfalai és ebből fakadó zegzugossága teszi Budapest egyik legromantikusabb utcájává. A hangulatos ösvényen keresztül lehet felzarándokolni a közel fél évezreddel ezelőtt épült Gül Baba türbéjéhez, az iszlám világ legészakibb szenthelyéhez.

A Frankel Leó útról nyíló meredek, macskaköves gyalogutat sokszínű építészeti térfalai és ebből fakadó zegzugossága teszi Budapest egyik legromantikusabb utcájává. A hangulatos ösvényen keresztül lehet felzarándokolni a közel fél évezreddel ezelőtt épült Gül Baba türbéjéhez, az iszlám világ legészakibb szenthelyéhez.

Nézőpontok/Történet

Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény // Egy hely + Építészfórum

2024.01.16. 11:41
9:03

Róth Miksa üvegműves, üvegfestő és mozaikművész volt. Művei megtalálhatóak az Országházban, a Zeneakadémiában, a Gresham-palotában és a Magyar Nemzeti Bankban, míg családja – a rendszerváltás előtt – hagyatékát Erzsébetvárosnak adományozta. Az Egy hely stábja a pesti "Chicagóba", a Nefelejcs utcai Róth Miksa Emlékházhoz látogat el.

Róth Miksa üvegműves, üvegfestő és mozaikművész volt. Művei megtalálhatóak az Országházban, a Zeneakadémiában, a Gresham-palotában és a Magyar Nemzeti Bankban, míg családja – a rendszerváltás előtt – hagyatékát Erzsébetvárosnak adományozta. Az Egy hely stábja a pesti "Chicagóba", a Nefelejcs utcai Róth Miksa Emlékházhoz látogat el.