Pályázatok/Magyar

Hang/szobor/hang - pályázat iskolások számára

1/1

1/1

Hang/szobor/hang - pályázat iskolások számára
Pályázatok/Magyar

Hang/szobor/hang - pályázat iskolások számára

2016.02.29. 13:53

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Magyarország

Hangot adó és pusztán tapintás által is értelmezhető alkotások létrehozására, általános és középiskolás diákok számára pályázatot írt ki közösen a Ludwig Múzeum − Kortárs Művészeti Múzeum és a Deák17 Galéria az AKKU – Az Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesület szakmai támogatásával. Jelentkezni április 27-ig lehet. 

Pályázati felhívás - Hangzó verzió Hang/szobor/hang


A pályázaton minden általános és középiskolás diák részt vehet, látó és látássérült egyaránt, három kategóriában:

  1. 6–10 éves (alsó tagozatosok)
  2. 10–14 éves (felső tagozatosok)
  3. 14–18 éves (középiskolások)

A pályázat témája:

Számos képzőművészeti alkotást zene inspirál, és számos zenét képzőművészeti alkotás. Ezt az átjárást azonban közel sem könnyű megteremteni. A Ludwig Múzeum és a Deák17 Galéria közös pályázata a Ludwig Múzeum 2016. április 15-én nyíló, zene és képzőművészet kapcsolatát különös nézőpontból vizsgáló kiállításához kapcsolódik. A Rock/tér/idő című kiállítás anyagából választottunk öt alkotást, amelyekhez kapcsolódva a pályázóknak letapogatás vagy mozgatás hatására hangot adó szobrot vagy installációt kell létrehozniuk, melynek mérete nem haladhatja meg a 60 x 60 x 60 cm-t. Fontos, hogy a szobrok hangszerekként is működhessenek, ugyanis a Múzeumok Hosszú Éjszakája esemény vállalkozó kedvű látó és látássérült vendégei DJ közreműködésével közös koncertet is adhatnak.

Az öt műalkotás narrációja az alábbi linkekre kattintva hallgatható meg és tölthető le:

műalkotás 1
műalkotás 2
műalkotás 3
műalkotás 4
műalkotás 5

Nagyon fontos, hogy a pályamunkák alapanyaga strapabíró, ugyanakkor vakok és gyengénlátók számára tapintással könnyen értelmezhető legyen. A tapinthatóságot lehetővé tevő anyaghasználat tetszőleges, azzal a feltétellel, hogy az anyag ne hagyjon nyomot a bőrön, ne legyen szúró, vágó, éles vagy bármilyen módon veszélyes, illetve az egészségre ártalmas. A szobor tartalmazhat a látássérültek számára is értelmezhető írást, vagy akár illatot is. Szeretnénk, ha a pályázati anyagból készült kiállításon a pályázók közül páran tárlatvezetést is vállalnának látó és látássérült csoportok számára. A pályázatokat egy látókból és látássérültekből álló bizottság bírálja el. Egy jelentkező legfeljebb egy munkával pályázhat.

Mindhárom kategóriában a legjobb három pályamunkát díjazzuk, valamint a legjobb húsz alkotásból kiállítást rendezünk először a Ludwig Múzeumban, majd szeptemberben a Deák17 Galériában. A kiállításokat követően a pályamunkák előzetes időpont-egyeztetés után elvihetőek.

A részletes pályázati kiírás innen is letölthető. Ünnepélyes eredményhirdetés, díjkiosztó és a kiállítás megnyitója 2016. május 28-án, gyereknapon lesz a Ludwig Múzeumban, a múzeum egész napos családi programja keretében. Ezen a napon minden pályázó egy családi múzeumi belépőt kap ajándékba.

A pályázatokat előzetes e-mailes jelentkezés után postai úton várjuk, illetve személyesen is leadhatók a Ludwig Múzeum jegypénztáránál. A beadott pályamunkákért felelősséget nem tudunk vállalni! A jelentkező e-mailben, valamint a pályázati anyagon kérjük feltüntetni a következőket: a pályázó neve, korosztálya, iskolájának neve és címe, a pályázó elérhetősége, olvasható e-mail-címe, valamint hogy pályamunkáját melyik műalkotáshoz készítette.

A pályamunkák beérkezésének a határideje: 2016. április 27.
Jelentkezés és további információ: Szira Henriettánál lehetséges, szira.henrietta@ludwigmuseum.hu (+36 1) 555 3479

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk