építészet : környezet : innováció

Horizont: Otthon a családnak - pályázat

határidő: 2018. április 29. CEST 23:59
2017-ben a Horizont Global Kft. megalapította a "Horizont – otthon a családnak" elnevezésű programot, amelyre április 29-ig várják a pályázatokat. Az alapító célja, hogy egy négy gyermekes nagycsalád kiváló minőségű, energiatakarékos, kulcsrakész otthont kapjon, melynek tervét egy építészeti felsőoktatásban résztvevő hallgatótól várják.

A nagycsaládos otthont egy kiválasztott négygyerekes család számára, egy konkrét helyszínen, Budapest XXIII. kerületében fogják felépíteni. A családi ház a Horizont Global Kft. 20 éves, kiforrott technológiájával, jövőbe mutató építészeti megoldásokkal fog elkészülni.

A 2017-ben megalapított "Horizont – otthon a családnak" program, szlogenje: "Otthonteremtés egy nagycsalád részére" egy olyan nemes ügy érdekében jött létre, amely lehetővé teszi, hogy valóra váljon egy nagycsalád ideális családi házról kialakult álma. Ezen a pályázaton díjtalanul részt vehet minden szakirányú egyetemi oktatásban résztvevő, diplomával még nem rendelkező építész, építő és építőművész alap- és mesterszakos hallgató, egyénileg vagy maximum 4 fős csapatban.

A kiíró olyan terveket vár, melyek a HORIZONT™ technológia felhasználásával a fenntarthatóság, energiatudatosság szempontjainak figyelembevételével, magas építészeti minőséggel párosított. A pályázat elbírálását egy elismert építészekből álló zsűri fogja végezni, valamint neves személyiségek vesznek részt a védnöki, tanácsadói testületben.

A pályázat másik célja, hogy bemutassa a HORIZONT™ építési technológia lehetőségeit, hogy a beruházók és a kivitelezők körében is rávilágítson arra a tényre, hogy ez az energiatakarékos, tüzihorganyzott, acélszerkezetes építéstechnológia lakóépületek, középületek, ipar és kereskedelem létesítmények fal-, födém- és tetőszerkezetéhez kiválóan alkalmazható és nagy lehetőségek rejlenek benne.

A versenyen való részvétel nem csak arra ad lehetőséget a pályázóknak, hogy megismerhessék a HORIZONT™ építési technológiát és összemérhessék tudásukat, hanem minden a zsűri által elfogadott pályázatért 30.000 forint pénzjutalom jár, így mindenki nyer.

A legjobbak az alábbi díjazásban részesülnek:

  • 1. díj: 400 000 Ft
  • 2. díj: 300 000 Ft
  • 3. díj: 200 000 Ft

Valamint a tervek a közmédiában is megjelenhetnek és a későbbiekben részei lehetnek a HORIZONT™ mintaterv gyűjteményének is.

Bővebb információ, a pályázat feltételei ezen a linken érhetőek el.

Pályaművek beérkezésének határideje: 2018. április 29.
Pályázat eredményének kihirdetése, a díjak átadása: 2018. május 11.vélemény írásához jelentkezzen be »