építészet : környezet : innováció

„Így lett a néhány tízmilliós bevételű cégből tízmilliárdos forgalmú vállalat”

Inspirációra épülő vezetési módszerét mutatta be Markovich Béla, a Mapei ügyvezetője a KKV Akadémia által szervezett Sikeres vezetési stílusok konferencián. Inspiráló célok, empátia, bevonás és őszinte elismerés. Ezeken alapul az inspiráló vezetés modellje. 

A vállalkozás csapatjáték

"Nagy eredményeket csak csapatban lehet elérni. A csapatot emberek alkotják, azonban az inspiráló célok tartják össze, a célokért végzett összehangolt munka viszi előre és a működést segítő szabályok segítik." – mondta Markovich Béla.

Véleménye szerint a legfontosabb, hogy a vállalkozásnak legyen egy mindenki által ismert, elfogadott, inspiráló célja. Ennek olyannak kell lennie melyet a munkatársak is sajátjukként fogadnak el. Ám a célnak nemcsak a munkatársakat, hanem az egész célpiacot meg kell szólítania.

"Mi a Mapei-nél így fogalmaztuk ezt meg: mindenkor készen állunk, hogy tartós és környezetbarát termékeinkkel és megoldásainkkal, valamint minden tudásunkkal segítsük az építőket és az építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában." – folytatta az ügyvezető.

Empátia és emberség

Egy cégben – csapatban - a legfontosabb érték az ember. Olyan munkatársakat kell keresni, akik képesek azonosulni a célokkal és tenni is hajlandók érte. A vezető legfontosabb feladata, hogy ezeket az embereket megtalálja, felvegye és nap mint nap inspirálja, tettekre ösztönözze őket. Ehhez a vezetőnek empatikusnak kell lennie. A szakember véleménye szerint nem lehet jó vezető az, aki nem szereti az embereket, nem szereti a munkatársait. Szinte családtagként kell tekinteni rájuk. Meg kell hallgatni őket, figyelmet fordítani rájuk és segíteni akár a személyes céljaik elérében is.

Bevonás

A Mapei-nél alapszabály a vezetők számára, hogy nem szabad megoldani a munkatársak helyett a problémákat, hanem minden körülményt kell biztosítani a megoldáshoz, legyen az tudás, szakértői segítség vagy valamilyen erőforrás. Persze ehhez elengedhetetlen, hogy - lehetőség szerint - már a legelején bevonjanak mindenkit a tervezési folyamatokba.

Szép munka!

"Az inspiráló vezető legfontosabb eszköze az őszinte elismerés. A jó teljesítmények őszinte elismerése. Ez az az eszköz, ami nálunk nagyon jól bevált. Én a pályafutásom alatt nem találtam olyan erős és hatásos motiváló módszert mint ez." – mondta Markovich Béla.

Az őszinte elismerés legyen azonnali, konkrét, személyes, ha lehet érzelmekkel teli és mindenképpen őszinte. Ez gyakorolni kell, hogy inspiráló legyen a munkatársaknak. Persze minél jobban ismerjük a kollégáinkat, annál könnyebb. De még mindig jobb, ha sután és ügyetlenül dicsér a vezető, mint ha sehogy.

forrás: sajtóközlemény

 

 

Mapei

vélemény írásához jelentkezzen be »