építészet : környezet : innováció

Ipari csarnok és fejépület koncepcióterve, ZOA Építész Iroda

Új ipari üzem koncepciótervét készítették el az FCI Furukawa számára a ZOA építészei - Bánáti Csaba, Hámori Máté, Onodi András -, Bauer Polla belsőépítésszel együttműködve. Az igényes kialakítású ügyfélforgalmi terekkel rendelkező épület várhatóan 2014-ben készülhet el.

Négy hónap telt el azután, hogy a ZOA építészként befejezte a kompozit (szilikon) szigetelőket gyártó FCI Furukawa tápiószecsői új üzemének építészeti koncepcióterveit. Ennyi időre volt szüksége a KASIB irodának ahhoz, hogy elkészítse az engedélyezési terveket és olyan szintre jusson a kiviteli tervekkel, hogy érdemben lehessen foglalkozni a fejépület kiemelt tereinek belsőépítészeti kialakításával.

Labor látványterve

Kistárgyaló látványterve

Látványterv

A koncepció szerint az elsődleges cél az volt, hogy az ügyfélforgalom számára nyitott területek - a gyár által képviselt - minőséget, egyszerűséget és őszinteséget közvetítsék. Emellett természetesen nem maradhattak megformálatlanok az irodaterek sem. Az ügyfél a földszinti lobbyba érkezik, majd elhalad a fejlesztő / minőségellenőrző laboratórium előtt, amely a cég filozófiájának megfelelően belsőépítészetileg is kiemelt szerepet kapott. A tér funkcióját jól jelzi a fehér dominanciája. Az itt lévő lekerekített formák és erős kontrasztok fokozatosan oldódnak fel, ahogyan a kétszintes, felülvilágítóval ellátott lobby egykarú lépcsőjén az emeleti tárgyaló oldottabb világába jutunk. A burkolatokban a nyers fafelületeket betonnal, műgyantával, lekerekített elemekkel és sok-sok feketével ötvöztük.

szöveg: ZOA

vélemény írásához jelentkezzen be »