Közélet, hírek

Korhű díszvilágítást kaphat a Hősök tere

1/1

1/1

Korhű díszvilágítást kaphat a Hősök tere
Közélet, hírek

Korhű díszvilágítást kaphat a Hősök tere

2003.05.14. 22:00

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest, Magyarország

Az 1910-es éveket felidéző díszkivilágítást kap a Hősök tere, határozott a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága

Kapjon korhű, az 1910-es éveket felidéző díszvilágítást a Hősök tere - erről határozott a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága. A testület elvette a Fővárosi Tervtanács másik javaslatát, azt, hogy modern formatervezett lámpákat helyezzenek el a téren. A képviselők hangsúlyozták, hogy az úgynevezett pásztorbot lámpákon nem lesznek virágkosarak, mivel ezek nem illenek a tér nagyvonalúságához. A bizottság hozzájárult több tucat vendéglátóterasz nyári működéséhez.

Hosszas vita után leszavazták viszont azt a főpolgármesteri hivatal PR irodavezetője által is támogatott elképzelést, hogy augusztus három hetében, a pesti vagy a budai rakpart teljes lezárásával, plage jellegű rendezvényt tartsanak. Az Artrakpart 2003 elnevezésű rendezvényhez kapcsolódó Budapest Plage ötletének megálmodói az egyik rakpartot teljesen felszórták volna homokkal, hogy ott napozhassanak az emberek. Tisza Zoltán irodavezető utalt arra, hogy tavaly Párizsban nagy sikere volt egy hasonló rendezvénynek.

Tulajdonosi hozzájárulást adott a bizottság a 6-os út Galvani út és Kitérő út közötti szakaszának 2x2 sávosra bővítéséhez. Az útépítést egy korábbi szerződés szerint már több mint egy éve meg kellett volna építenie, egyfajta ellentételezésként, az Albertfalván Auchan bevásárlóközpontot építő GRC Kft.-nek. A francia cég évekkel ezelőtt még ahhoz kérte a fővárost és a XI. kerület hozzájárulását, hogy egy alközpontot építhessen a városrész számára. Ez év elején a Fővárosi Közgyűlés a cég kérésére hozzájárult ahhoz, hogy bevásárlóközpont létesüljön kerületi alközpont helyett. A létesítmény használatbavételi engedélyt azonban csak akkor kap, hangzott el a vitában, ha a GRC Kft. teljesíti a vállalásait, például a 6-os út kiszélesítését, amit már rég meg kellett volna tennie.

A bizottság tájékoztatást kért a főpolgármesteri hivataltól arról, hogy az európai uniós forrásokra milyen projektekkel tudna pályázni a május végi határidőig a fővárosi önkormányzat. Sasvári Szilárd (Fidesz) elnök szerint nincsenek előkészített projektek, csupán ötletek léteznek, mint például a Szigony utca térségének rehabilitációja. Az elnök hiányolta azt, hogy a városrendezési tervben szereplő nagy volumenű terveket nem készítették elő olyan formában, hogy azokkal pályázni is lehessen uniós pénzekre. (MTI)
Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk