építészet : környezet : innováció

Kreatív Tér 2017 - Villa Erba

határidő: 2017. április 15. CEST 00:00
Kreatív Tér 2017 címmel írt ki pályázatot az Orticolario, melynek célja, hogy a Cernobbióban található Villa Erba parkban kreatívan rendezzenek be zöld tereket a pályázók. Nevezési határidő: 2017. január 31

A comói Cernobbióban található Villa Erba-parkban az Orticolario 2017 rendezvény helyszínének több pontján építik majd meg a beküldött pályaművek közül kiválasztott művészi kertterveket és installációkat, amelyeknek amellett, hogy összhangban állnak környezetükkel, annak értékét is növelik.

A pályázóknak legfeljebb 200 m2-es terület áll rendelkezésre, amelyet a bíráló bizottság jelöli ki, miután kiválasztották a nevezők beküldött vázlatait. A pályázók többféle anyagot használhatnak fel az adott területen. A kezdeményezés célja, hogy olyan újító terveket találjanak, amelyeknek tervezési, műszaki megoldásai és anyagfelhasználási ötletei összhangban állnak az esemény minőségi szabványaival, esztétikai céljaival és előfeltételeivel. A koncepció anyaghasználatának reflektálnia kell a tájegyüttesre, miközben a legkülönfélébb művészeti/kulturális utalásokat és nyelvezeteket is megjeleníti.

Az év virága a Fuchsia spp. A téma a Hold. A téma értelmezése szorosan hozzátartozik a terv megvalósításához. A pályázatra 2017. január 31-ig kell nevezni, míg a részvételhez szükséges dokumentumokat 2017. április 15-ig kell elküldeni.

Minden kiállított pályázat, kivéve a zsűri részéről tett ajánlások, részt vesz a La foglia d'oro del Lago di Como (a Comói-tó aranyfüstje-díj) odaítélésében.

A zsűri ezen kívül kioszthatja / odaítélheti még az alábbi díjakat:

  • Empátia-díj: azért a kertért, amely mesél, kommunikál és érzelmeket vált ki
  • Sajtó-díj: az anyagok újításáért és a fenntartható környezetért
  • Művészeti-díj: azért a tervezésért, amelyben harmonikusan él együtt a művészet és a természet, ahol a különféle nyelvek megtalálják hatékony szintézisüket
  • Nagy olasz kertek díja annak a fény- és alaktervnek, amelyik hagyományt és újítást is tartalmaz
  • Esszencia-díj annak a tervnek, amelyik a legjobban fel tudta dolgozni a pályázat témáját
  • A látogatói zsűridíj annak a tervnek, amelyik a legtöbb szavazatot kapja a látogatóktól. A rendezvény után ítélik majd oda a nyertesnek a díjazással járó bármilyen pályázatot szabályozó határidők betartásával.

A pályázat angol nyelven és a nevezési lehetőség itt.

 

vélemény írásához jelentkezzen be »