Nemzetközi design díjat nyert a KOLLÁZS - Brasserie & Bar
A Duna partján, a Lánchíd és a Bazilika történelmi kulisszái között, a Four Seasons Hotel épületében található étterem, az EDG Design tervei alapján megépült Kollázs - Brasserie & Bar, kivételes és újító építészeti megoldásaiért elnyerte a European Hotel Design Awards 2016 díját. A régit az újjal, a luxust az egyszerűséggel ötvöző étterem kivitelezője a Market volt.
Az EHDA (European Hotel Design Awards) a kivételes és újító hotel-építészeti megoldásokat keresi nemzetközi szinten. Azokat az európai építészeket, tervezőket, illetve projekteket jutalmazzák, amelyek egyszerre reprezentálják a magas minőséget, az innovációt és a kreativitást is.
A Market Építő Zrt. kivitelezésében az EDG Design belsőépítész csapat által megálmodott, az 1900-as évek első évtizedeinek hangulatát idéző KOLLÁZS - Brasserie & Bar négy elkülönülő, exkluzív egységből áll. Ezek között helyet kap egy látványgrillező és egy prémium koktélokra specializált bár is, de saját sommelier szekcióval és cukrászdával is várják a vendégeket – mindezt Budapest egyik leggyönyörűbb épületében, a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ben.
Az étterem tudatosan állítja szembe az újat a régivel, az egyszerűt a luxussal: a régi korokba visszarepítő belső teret a KOLLÁZS kortárs művészeti programja egészíti ki. Ennek keretében a LUMAS, nemzetközi fotógaléria alkotásait tekinthetik meg a Lánchídra és a Dunára is kiváló panorámát nyújtó étterem vendégei.
forrás: sajtóközlemény