építészet : környezet : innováció

Pályázat a Vedres György-díj elnyerésére

határidő: 2018. május 8. CEST 12:00
Az 1987. január 22-én elhunyt Vedres György Ybl-díjas építész emlékére alapította özvegye a róla elnevezett díjat, melyet a 2013-as évtől minden második évben nyerhet el egy kiemelkedő építész. A MÉSZ Elnöksége, a "Vedres György-díj Bizottság" javaslata alapján választja ki a dijazottat, aki díszoklevele mellé nettó százezer forint elismerésben is részesül. Idén május 8-ig egy kórház vagy iskola tervével lehet jelentkezni.

A Magyar Építőművészek Szövetségének Elnöksége olyan, 40 év alatti magyar építészek jelentkezését várja, akik iskola vagy kórház tervezésével kiemelkedő építészeti alkotást hoztak létre, és a megépült épület legkésőbb 2017. december 31-ig használatbavételi engedélyt kapott.

A pályázóknak az alábbiakat kell a részvételhez benyújtaniuk:

  • a létesítmény A/3 méretre szerkesztett bemutató anyagát, mely tartalmazza az épület eltérő alaprajzait, metszeteit és homlokzatait, építészeti műleírását legfeljebb öt oldal terjedelemben,
  • legalább 10 db fotót a megvalósult épületről 30x42 cm, avagy A3-as méretben, 300 dpi felbontásban,
  • az épület építtetőjének / használójának írásos véleményét / ajánlását,
  • a szerző nyilatkozatát arról, hogy a mű saját szellemi alkotása, vagy ha azt társakkal készítette, úgy milyen arányú a műben jegyzett szerzősége.

A pályázatokat egy példány nyomtatott és egy példány digitális formátumban lehet benyújtani a Magyar Építőművészek Szövetsége Titkárságán (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.) 2018. május 8-án 12:00 óráig postai úton vagy személyesen.

A "Vedres György díj Bizottság" tagjai:

  • Tima Zoltán Ybl-díjas építész
  • Vadász Bence Ybl-díjas építész
  • Marosi Miklós Ybl-díjas építész, a MÉSZ Ellenőrző Bizottsága elnökhelyettese
  • Földes László Ybl-díjas építész, a MÉSZ nemzetközi kapcsolati szakértője.

A Bizottság tagjai maguk közül elnököt választanak - vitás kérdésekben az elnök szavazata dönt.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. május 8., 12:00

 

MÉSZ

vélemény írásához jelentkezzen be »