építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

PAndaPont - Andaházy László, Botka Szilvia, Turcsányi Katalin

Talán az az Andaházy László-Botka Szilvia-Turcsányi Katalin szerzőhármas, akik egy buszpályaudvarból varázsoltak főteret Rákosmentén? Akik Gyulának visszaadták városközpont-rehabilitációjukkal a fürdővárosi rangot? Akik az újlaki agyagbányák területén hatalmas golfpálya-rendszert terveztek? Szavazz!

Az elmúlt öt év környezetrendezési feladatai között az intenzív szabadtér-fejlesztési és megújítási munkák mellett városrekonstrukciós, városfejlesztési feladatok megoldásával igyekeztünk a generál szemléletű tervezés követelményeinek megfelelni. A beavatkozások tájépítészeti, építészeti és városszerkezeti megoldásai minden esetben a koncepcionális lehetőségek keresését és a komplexitást igyekeztek előtérbe helyezni.

 

PAndaPont - Andaházy László, Botka Szilvia, Turcsányi Katalin
 

 

Gyula város Kossuth-terének és belvárosának újragondolásával egy olyan kompromisszumokon alapuló megoldás születhetett, mely a meglévő értékek megtartásával, mégis a XXI. század felé tárja ki kapuit.

A régi újlaki agyagbányák rekultivált területei adták annak a különleges területi adottságokkal rendelkező egyedi tájépítészeti feladatnak a helyszínét, mely révén különleges golfpálya épülhetett.

 

Katalógus részlet
 

 

Rákosmente központjában, az egykori buszpályaudvar helyére megálmodott új Fő tér koncepció, a városrész nem csupán fizikai de szociális rehabilitációját is eredményezte.

 

vélemény írásához jelentkezzen be »