építészet : környezet : innováció

Rendhagyó kritikai pályázat: a határidő után, eredményhirdetés előtt

December 15. éjfélkor zárult a kritkiai pályázat, pontosabban az az időszak, amelyen belül a SZERINTEM rovatban, az EKF beruházások témáiban közzétett vélemények automatikusan részt vesznek a díjakért folytatott versenyben.

December 15. éjfélkor zárult a kritkiai pályázat, pontosabban az az időszak, amelyen belül a SZERINTEM rovatban, az EKF beruházások témáiban közzétett vélemények automatikusan részt vesznek a díjakért folytatott versenyben.

Úgy illik, hogy most a pályázat kiírója lépjen, és informálja a résztvevőket.

De mielőtt ezt megtenném, szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik a honlapon véleményüket kulturált formában közzé tették, azoknak az ismerősöknek, szervezeteknek és médiumoknak, akik a pályázat megismertetésében, az információk terjesztésében támogatást nyújtottak, Köszönöm azoknak is, akik hasznos tanácsokat adtak, megtiszteltek azzal, hogy véleményt mondjanak magáról a pályázatról. És természetesen nagyon köszönöm azoknak a cégeknek - így a Weber-Terranovának, a Wienerbergernek, a Szigetvári Takarékszövetkezetnek és a Rheinzink Hungária Kft-nek - , hogy megteremtették a pályázat lebonyolításához szükséges anyagi forrásokat. Meggyőződésem, hogy mindannyian szerepet vállaltak, és ez több, mint pusztán ráfordítás.

Jelenleg zajlik a statisztikák készítése, a beérkezett anyagok rendszerezése, a bírálat előkészítése.

 


 

Ami azonban már tudható, és a pályázat céljai szempontjából fontos információk:

  • A pályázatra figyelemre méltó számban érkeztek írások.
  • A pályázati határidő módosítása nem indokolt, a pályázatot nem hosszabbítjuk meg.
  • A témáknak hozzávetőleg fele keltette fel a hozzászólók érdeklődését. A témák másik részében nem érkeztek vélemények.
  • A fórumon érdemi moderálásra nem volt szükség. A hozzászólók mind kulturáltan fogalmazták meg véleményüket.
  • A pályázók többsége azonosult a meghirdetett célokkal, és véleményének elemző módon adott hangot.
  • A pályázat keretében születtek új szövegek, de szerzőik közzétettek (a kiírással összhangban) más felületeken már korábban publikált szövegeket is.
  • A szerzők között voltak az építészethez köthető szakmák képviselői és laikusok egyaránt.
  • Számos nívós írás született. Így a pályázat eredményesnek tekinthető, és bizonyos, hogy a meghirdetett teljes pályázati összeg díjazásként kiosztásra kerül.

A zsűri az elkövetkező napokban pontosítja a bírálati munka menetrendjét és további részleteit. Az eredményhirdetés időpontja várhatóan január első fele, de ezzel kapcsolatban a pontosabb információkat ezen a helyen még közzétesszük.

Addig is a beküldött írások között lehet böngészni ITT

Jó olvasást kívánva:

Patartics Zorán

4 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »