építészet : környezet : innováció

Squeeze it! - nemzetközi pályázat

határidő: 2018. november 12. CET 23:59
A vizuális művészetek, a színház és az információs technológiák találkozását ünnepli idén is a harmadszorra meghirdetett Squeeze it! pályázat, melyet Franco Jesurun olasz gallerista tiszteletére alapítottak. Ez alkalommal november 12-ig jelentkezhetnek 30 év alatti fiatal művészek, mégpedig egy négy köbméteres négyzetbe rendezhető, különleges színpadi előadás tervével.

A pályázat az Európai Unió tagállamaira terjed ki, és az említett szakterületekhez kapcsolódó fiatal alkotóknak szolgál kivételes alkalomként arra, hogy megosszák egymással tapasztalataikat. Emiatt a szakirányban kevert csoportokat előnyben részesítik az elbírálás alatt.

A pályamunkáknak egy elképzelt drámamű színpadképét, színészeit és dramaturgiáját kell tartalmazniuk, illetve az előadás forgatókönyvét, mely a kortárs vizuális művészetekben felmerült kérdéseket kell tematizálja, illetve az információs technológia lehetséges kapcsolódási pontjait a művészetekkel. A négy köbméteres színpadképen belül nem lehet 16 percnél hosszabb a munka.

További (angol nyelvű) információ ezen a linken.

Leadási határidő: 2018. november 12.

 

vélemény írásához jelentkezzen be »