építészet : környezet : innováció

Színdinamika szakmérnöki képzés

A Budapesti Műszaki Egyetem Rajzi és Formaismereti Tanszéke felvételt hirdet a 2013. február 15-től induló színdinamika szakmérnöki képzésre.

A posztgraduális képzés időtartama 4 félév. A vizuális kultúra összes területéről szívesen fogadjuk  a jelentkezőket, de főként olyan építész kollégák jelentkezését várjuk, akiket behatóbban érdekel a színek világa, a színharmónia-tan, történelmi épületek korhű színrekonstrukciója, városok vizuális arculatának megújítása, panel-lakótelepek átfogó művészi színvonalú újraszínezése. Ezen kívül a képzőművészet sokféle technikájával történő önmegvalósítás, formatani, kompozíciós módszerek megismerése, külső- belsőtéri színtervezés, számítógépes programismeret, mely felhasználható a tervezési gyakorlatban is. A részvétel feltétele egy diploma megléte, vagy megszerzése a 4.-ik félév végére. A sikeresen diplomázó hallgatók színdinamikai tervezőművész, vagy színdinamikai szakmérnöki diplomát kapnak.

A képzés elméleti tárgyai a Színdinamika és a Kortárs Képzőművészet-történet, gyakorlati művészi műhelymunka folyik a Kompozíció tárgy keretén belül, amely különböző murális művészeti műfajok; pld mozaikkészítés, különleges falfestő eljárások, egyedi grafikai technikák, környezettervezés, rajzolás- festés, építészeti grafika műfajain belül történnek. Évek óta kedvelt a fonyódi nyári művésztelepünk is, sok hallgató még két év után is visszajár, tagja a Színdinamika Baráti Körnek. Az elmélet és a művészi alkotás mellett a  harmadik oktatási irányvonal a ma már nélkülözhetetlen számítógépes grafikai programok megismerése ; Photoshop, Corell, Archicad, Illustrator, 3D stb. a csoport megegyezése szerint. Többször szerepel neves magyar és külföldi meghívott előadó az optika, látáselmélet, kortárs zene, környezetesztétika, pszichológia, művészettörténet témájában is.

A képzés weboldala                        

A képzés péntekenként délután zajlik 12h-16h-ig.
Részvételi díj  150000.- ft /félév
Jelentkezési határidő: 2013 január 20.
Jelentkezni lehet a 463 30-48 és a 06302279659-es mobilszámon /Dr Tari Gábor/ és a gabortari[kukac]yahoo.com emailcímen.