építészet : környezet : innováció

"Táj-Tér-Kép" - kiállítás a Gergersen Art Pointban

kezdés: 2017. december 12. CET 18:00vége: 2017. december 12. CET 20:00
December 12-én fotókiállítás nyílik a Gregersen Art Point galériatermében, a norvég hónap programsorozat keretein belül. Zsitva Tibor építész és Mizsei Anett építész doktorandusz képein keresztül történik két generáció téren, időn és technikákon találkozása, amelyet a norvég táj fűz össze. 

Negyedszázad választja el egymástól azt a két tanulmányutat, amelyeket a most együtt bemutatott fotósorozat dokumentál. Zsitva Tibor építész, fotográfus analóg fényképezőgéppel a kezében járta be Norvégia északi vidékét.

Mizsei Anett építész doktorandusz huszonöt esztendővel később digitális kamerával folytatta a sort. E generációs, technológiai, idő- és térbeli stafétaváltás bemutatása az építészet és a fotográfia kedvelőit is kalandos északi utazásra invitálja.

Az emberi léptéken túli táj, és a hol vele dacoló, hol beilleszkedő ember alkotta építészet adja a közös alapot: Zsitva Tibor analóg fotográfiái hagyományos nagyítási eljárással a norvég vidék színeire, Mizsei Anett szigorúan fekete-fehér digitális nyomatai annak táji és épített struktúráira fókuszálnak.

A kiállítást megnyitja: Markó Balázs DLA habil., a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának dékánja.

A megnyitó időpontja: 2017. december 12., 18:00
Helyszín: Gregersen Art Point

 

vélemény írásához jelentkezzen be »