Pályázatok/Magyar

Várják a jelölteket a 2017. évi Ybl Miklós-díjra

1/1

Ybl Miklós-díj

Ybl Miklós-díj
Ybl Miklós-díj
1/1

Ybl Miklós-díj

Várják a jelölteket a 2017. évi Ybl Miklós-díjra
Pályázatok/Magyar

Várják a jelölteket a 2017. évi Ybl Miklós-díjra

2016.12.14. 16:07

Elindult a jelöltállítás Magyarország legrangosabb építészeti díjára, az Ybl-díjra. A díj adományozására vonatkozó javaslatok benyújtásának (elektronikus feltöltésének) határideje: 2017. január 8. 24:00 óra.

A Miniszterelnökség a Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható elismerésekről szóló 15/2015. (III. 11.) MvM rendelet alapján felhívást tesz közzé a 2017. évi Ybl Miklós-díj adományozására vonatkozóan. A díj a legalább tizenöt év kimagasló egyéni - önállóan tervezett építészeti alkotásokra vonatkozó - építészeti alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül, életműdíjként adományozható.

A díj évente legfeljebb 5 fő részére adományozható, az elismerést ugyanaz a személy csak egyszer kaphatja meg.

A díj átadására a 2017. március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kerül sor.

A díjazott emlékérmet és az adományozást igazoló oklevelet kap. A díjhoz egymillió-ötszázezer forint összegű pénzjutalom jár.

Az Ybl Miklós-díj adományozására vonatkozó javaslatokat szakmai bíráló bizottság fogadja be, véleményezi és rangsorolja. A bíráló bizottság tagjai az építészeti és építésügyi helyettes államtitkár, mint a bizottság elnöke, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke, mint a bizottság társelnöke, a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara delegáltjai, valamint az elnök által felkért Ybl-díjas személyek.

A díj adományozására vonatkozó javaslatok benyújtásának (elektronikus feltöltésének) határideje: 2017. január 8. 24:00

A formai követelményekről és a további tudnivalókról az Ybl Miklós-díj weboldalán lehet tájékozódni, a kizárólag elektronikus úton beküldendő javaslatok regisztrációt követően szintén ide tölthetők fel december 7. éjféltől. A szakmai bíráló bizottság csak a tartalmi és formai követelményeknek megfelelően benyújtott javaslatokat bírálja el.

A Magyar Építész Kamara hirdetménye itt olvasható.

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk