Közélet, hírek

A főváros kitart a városi érdekek mellett – KN a Nyugatinál

1/1

?>
1/1

A főváros kitart a városi érdekek mellett – KN a Nyugatinál
Közélet, hírek

A főváros kitart a városi érdekek mellett – KN a Nyugatinál

2007.12.21. 12:39

Kormányzati negyed ügyben az új esztendő elején további meccsek várhatók, mert a településrendezési szerződéseket még nem sikerült megkötni. Időközben a Pólus Holding Rt. szerdán kiszállt az erre vonatkozó tárgyalásokból. A KVI december 29-én kihirdeti a befeketetői tender eredményét.

A Fővárosi Közgyűlés a december 20-ai ülésén csak a szabályozási keretterv (FSZKT) módosítását fogadta el. A településrendezési szerződéseket ugyanis még nem sikerült megkötni. Időközben a Pólus Holding Rt. szerdán kiszállt a tárgyalásokból. Voltaképpen ez magát a kormányzati negyed (KN) épülettömböt nem érinti, mert a Pólus a Westend2 építésében érdekelt a Lehel út felől, csakhogy az egész terület rendezése mégiscsak összefügg a KN-nel.

Így a Kerületi Szabályozási Tervek (KSZT) pontosítását a Közgyűlés még nem tárgyalhatta, csupán az FSZKT módosítását, tudomásul véve, hogy a Pomaniczky utcai oldalra a háromoldalú (főváros, a VI. kerület és Kincstári Vagyoni Igazgatóság - KVI) településrendezési szerződés ügyében a szándéknyilatkozatot a felek még december 19-én aláírták. A tárgyalások folytatásán a főváros – Demszky Gábor főpolgármester nyilatkozata szerint – továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a szükséges közlekedési és közműfejlesztésekre garanciát kapjon, ahogy az a közlekedési és más szakági hatástanulmányok szerint mindenképpen szükséges.

A KVI-n belül működő KN projektiroda december 27-éig kérte be a befektetői ajánlatok végleges változatát és 29-én kihirdeti a tender eredményét. Ennek ismeretében várható válasz arra a kérdésre, hogy tartható-e az eredetileg meghatározott 2009. májusi átadás, avagy csak pont két év múlva, 2009 végén számolhatunk az új irodakomplexum megnyitásával a Podmaniczky úton?

1/1


Vélemények (0)
Új hozzászólás

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk