Dossziék

A nők helye // Tematikus hét

Március 8-án ünnepeljük a nemzetközi nőnapot, melynek alkalmából az Építészfórum egy tematikus héttel készült.Nyolc napon keresztül a nők kerültek fókuszba, mint alkotók és mint térhasználók egyaránt. Mindezzel célunk, hogy rávilágítsunk: itt az ideje szélesebb szakmai körben is napirendre tűzni a nők kérdését, méltányosabb munkafeltételeket teremteni, megismerni a női használói közönség szokásait és igényeit, megszüntetni a nők hiányából fakadó hézagokat a magyar építészettörténeti kánonban.

Utópikus realizmusok

Cikksorozatunkban az eljövendő posztdigitális korba kalauzoljuk olvasóinkat, ahol az építész alternatívát tud nyújtani a kontextus nélküli globalizált építészettel szemben. Olyan építészeti praxisok munkáit mutatjuk be, amik bár konzervatívak annyiban, hogy elfogadják az építészet mozdulatlanságát és történelmileg meghatározott formakincsét, de retrográd nosztalgia helyett progresszív építészeti válaszokat nyújtanak.

Egy hely

Egy hely

[105]

Torma Tamás és az Egy hely stábja kéthetente ismert és kevésbé ismert, kultikus helyeket jár be és mesél a történetükről.