Közélet, hírek

Az elmúlt 25 év legnagyobb lakásberuházása Budapesten

1/8

Cordia Atrium Residence

Cordia Atrium Residence
Cordia Grandio
Cordia Kapás 21
Cordia Rózsa 55
Cordia Terrace Residence 2
Cordia Thermal Zugló
Cordia Young City
?>
Cordia Atrium Residence
?>
Cordia Grandio
?>
Cordia Kapás 21
?>
Cordia Rózsa 55
?>
Cordia Terrace Residence 2
?>
Cordia Thermal Zugló
?>
Cordia Young City
?>
1/8

Cordia Atrium Residence

Az elmúlt 25 év legnagyobb lakásberuházása Budapesten
Közélet, hírek

Az elmúlt 25 év legnagyobb lakásberuházása Budapesten

2016.05.23. 08:56

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest

Cég, szervezet:
Cordia

A Cordia ingatlanfejlesztő nyolc helyszínen 1500 újépítésű okos otthon fejlesztését jelentette be. A rendszerváltás óta alig akadt ilyen volumenű ingatlanfejlesztés, így most az elmúlt huszonöt év egyik legnagyobb újlakás-építési projektje elé nézünk. 

A Corvin Sétány fejlesztői Budapest 8 különböző pontján kezdik meg az összesen közel 1500 újépítésű lakás kialakítását, amelyek döntő többsége ráadásul okos otthonként is funkcionál. A sajtótájékoztató keretében bemutatták a cég 2016 első negyedévéről készült ingatlanpiaci elemzését is. Ez alapján a belváros belső kerületeiben a fővárosi átlaghoz képest több, mint háromszoros az új építésű ingatlanok iránti kereslet, ezért elsősorban a Cordia is ezekre a területekre koncentrál újépítésű lakásaival.

Cordia Atrium Residence
1/8
Cordia Atrium Residence

Az utóbbi hat hónapban, a Cordia saját felmérései szerint az új lakások iránt érdeklődők száma 70%-kal volt magasabb, mint egy évvel korábban, a két évvel ezelőtti értéknek pedig pont a háromszorosa volt. Új ingatlanfejlesztéseivel többek között erre a jelenségre reagált a Cordia. A most bejelentett 1500 új lakás kialakításának volumenét jól jelzi az is, hogy az elmúlt 4 éves időszakban egyszer sem adtak át 2000-nél több újépítésű lakást egy éven belül a fővárosban. 2015-ben már megközelítőleg 3500 újépítésű lakást értékesítettek Budapesten, de ezt el is nyelte a kereslet, hiszen az év végére eddig soha nem látott mélypontra süllyedt az újlakás-kínálat.

A sajtótájékoztatón Földi Tibor, Magyarország vezető lakóingatlanfejlesztője, a Cordia Magyarország vezérérigazgatója arról is beszámolt, hogy az egyes fővárosi kerületekben komoly eltérések tapasztalhatóak a lakáskínálatban. Míg például a III., a XI., a XIII. vagy a XIV. kerületben jelentős a kínálat, vannak olyan részei a városnak, ahol csak pár tucat elérhető újépítésű lakás található. A legnagyobb különbség a kínálat és a kereslet között a belső kerületekben van, (V., VI, VII., VIII, IX., kerület) ahol több, mint háromszoros a kereslet szintje, vagyis csak minden harmadik potenciális vásárló tud csak új lakáshoz jutni.

Cordia Kapás 21
3/8
Cordia Kapás 21

A Cordia a fenti trendeket is figyelembe véve egy olyan komplex lakásépítési projektet indít el, melynek részeként nyolc projektben, a város különböző pontjain összesen 1500 új lakás épül fel a következő időszakban. Ennek megfelelően a hamarosan elérhető ingatlanok között mindenki megtalálhatja a saját élethelyzetének megfelelő ingatlant a számára szimpatikus helyszínen.

Külön érdekesség, hogy a Cordia újépítésű lakásai úgynevezett „okos otthonok" lesznek. Ennek köszönhetően például egy okostelefonnal a városból bárhonnan vezérelhetővé válnak a lakás úgynevezett okos eszközei. A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy egy gombnyomással ellenőrizhetjük a fűtést, a légkondicionálót vagy akár azt, hogy bezártuk-e az otthonunkat megfelelően.

Háromféle csomag lesz elérhető a Cordia ügyfelei számára, melyek különböző lefedettséget jelentenek. Az alapcsomagba a világítás és a bejárati ajtó nyitás-zárás lehetősége, míg a prémium csomagban már gyakorlatilag a lakás összes internetre köthető eszközének vezérelhetősége beletartozik: mérhetjük a világítást, a fűtést, az elektromos aljaztokat, és a bejárat védelemét is megoldhatjuk távolról.

Cordia Rózsa 55
4/8
Cordia Rózsa 55

A Cordia által most bejelentett fejlesztések elsősorban azokba a kerületekbe koncentrálnak, ahol komoly keresleti vákuum alakult ki az elmúlt időszakban. A VIII. kerületben, a város egyik emblematikus fejlesztésének, a Corvin Projektnek része a Corvin Átrium I. üteme, ahol több mint 260 lakás vár majd gazdára egy olyan területen, ahol 10 év alatt megduplázódtak a bérleti díjak. Mindez a befektetési céllal vásárlóknak lehet érdekes információ. A XIV. kerületben, a Thermal Zugló II. beruházás különlegességét az adja, hogy az itt épülő 190 lakás mindegyikében termálvíz lesz bevezetve, a telekkel átellenben átalakítás alatt álló strandfürdőről, ahol fedett uszoda is kialakításra kerül.

Cordia Thermal Zugló
6/8
Cordia Thermal Zugló

A Rózsadomb lábánál, a II. kerületi Kapás utcánál épülő 102 lakást tartalmazó Kapás21 projekt érdekessége, hogy ezen a területen évek óta nem volt újlakás-fejlesztés, így hatalmas érdeklődésre számít a Cordia. A XIII. kerületben két fejlesztést is elindítanak, ahol 410 új lakást kínálnak majd a vásárlóknak. A belső kerületekben az Andrássy úthoz közel eső Rózsa 55, míg a VII. kerületben a Grandio névre keresztelt, a Budapesti "Soho-ban" található épület kínál magas minőségű lakásokat minden érdeklődő számára.

Cordia Grandio
2/8
Cordia Grandio

A Cordia szakértői a sajtótájékoztatón elmondták: mivel a beépíthető belvárosi telkek száma egyre kevesebb, ezért ezeken a területeken új lakásból komoly hiány lehet, a kereslet csökkenése mellett ez is oka volt a kínálat visszaszorulásának az elmúlt időszakban. Éppen ezért a Cordia szakértői azt valószínűsítik, hogy az igazán a jó adottságú belvárosi lakások ára pár éven belül akár megközelíthetik a nyugat-európai árszínvonalat.

Cordia Young City
7/8
Cordia Young City

A másik ok, ami miatt a következő években fennmaradhat a most tapasztalható befektetői keresletet a jó adottságú ingatlanok iránt az az alacsony alternatív hozamlehetőségek, ami elsősorban a minimális jegybanki alapkamatnak köszönhető. Ezekre a trendekre reagálva indítja most el a Cordia az elmúlt 25 év egyik legnagyobb újlakás-építési projektjét, 2016 tavaszán. Az ennek keretében elérhetővé váló 1500 lakás akár befektetési akár lakáscélú felhasználás esetén is képes lesz lefedni a budapesti kereslet jelentős részét.

 További információk az alábbi honlapon érhetőek el.

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk