Design/Formatervezés

Az epiteszforum.hu tesztelte: Hansgrohe Raindance Select kézizuhanyok

2014.12.19. 11:58

Cikkinfó

A Design rovatot támogatja a 

Földrajzi hely:
Budapest, Magyarország

Cég, szervezet:
Hansgrohe

A Raindance sikertörténete 10 éves: az új Raindance Select kézizuhanyokkal a Hansgrohe még tovább fejlesztette a zuhanyozás élményét, amit most a szerkesztőségünk is tesztelt.

Az innovációk elsődleges célja az, hogy életünket egyszerűbbé és kényelmesebbé tegyék, ne pedig komplikálják. Ez alapján fejlesztett ki termékeire a fürdőszobák szakértője, a Hansgrohe régi partnerével a Phoenix Design-nal együttműködve egy új, ugyanakkor magától értetődő működési filozófiát: „Meghallgattuk vásárlóink véleményét, és megértettük: a jó technológia a zuhanyozást egyszerűbbé, kényelmesebbé és szebbé teszi. Ha sikerül elérnünk, hogy a dizájn és a komfort kéz a kézben járjon, akkor olyan termékek jönnek létre, amelyek a fogyasztók napi életminőségét emelik.“ vélekedik Jan Heisterhagen, a Hansgrohe termékmenedzsmentjének vezetője.

„A legújabb mérföldkő tehát nem egy bonyolult használati utasítás, hanem egy elegáns szabályozógomb, amivel egyszerűen gombnyomásra működtethetőek a különböző vízforrások.“


Andi: "Egyértelmű kedvenc a design és a Select gomb. A régebbi csavargató zuhanyfejjel sok volt a gond, könnyen vízkövesedett, ezért sokszor megakadt két funkció között, vagy már néha úgy beragadt, hogy csavarni sem lehetett. Sajnos felém nagyon vízköves a víz, emiatt rendszeresen gondot okozott ez a beragadós probléma. A Select gomb ezzel szemben teljes megváltás. Megnyomom és ennyi."

Bandi: "A pingpong ütő méretű eszköz meglepően könnyű, a Select váltó parádésan működik, és a levegővel dúsított üzemmód pedig lényegesen kevesebb vizet használ, mint a hagyományos zuhanyfej."

A sugártípus elfordítással történő megváltoztatása túl komplikáltnak bizonyult: mindkét kéz szükséges volt hozzá, olykor muszáj volt a vízzel szembenézni, de legrosszabb esetben egy vízköves zuhanyfej esetén még erőlködni is kellett – mennyivel kényelmesebb mindez a Select gombbal.

Anita: "Mióta a Hansgrohe fejet felszereltem, új élménnyel gazdagodtam! A fej designja egyértelműen nyerő, könnyen tisztítható és háromféle „stílusban" váltogatható a vízáteresztés, amit a zuhanyzás szakaszainak megfelelően ki is használok. Mindig is szerettem az esőt, így a RainAir beállítás lett a kedvencem."


Az új Raindance Select kézizuhanyok mindenki számára megoldást kínálnak. Az élmény-zuhanyzók pihenésre, kikapcsolódásra vágynak.

Erika: "Én is egy átlagos zuhanyfejet cseréltem. Nálam a reggeli zuhanyozás hideg vízzel kezdődik, aztán meleg, majd a végén megint hideg vízzel fejeződik be. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy főleg télen, kora reggel a hideg víz a legjobb ébresztő élmény, amit el tudok képzelni, de a Raindance-el a váltó zuhany is kellemes. Viszont a melegvizes zuhany össezhasonlíthatatlanul pazarabb élmény, mint bármi más, így aztán a 'jajdehideg-de-kibírom' - 'na-ez-jó' - 'mindjárt-vége' típusú reggeli nyirokrendszer-stimulációs gyakorlatból mostanra 'nem-is-rossz-és-milyen-frissítő' - 'ISTENI!!!!' - 'de-szép-az-élet-gyerünk-alkotni' hármas egységét sikerült kihozni a Raindance segítségével. A nagy zuhanyfejet először szokatlannak éreztem, ma már szükségszerűség, és a Select gombbal pedig a 'kék-lagúnás' élményről váltani lehet a vízmasszázs két különböző típusára." 

Bandi: "Nekünk is sima, egyszerű zuhanyfejünk volt, most pedig mintha egy full-króm IFA visszapillantó költözött volna a kád fölé."

Az új Raindance Select kézizuhanyok a dizájn tekintetében is egyedi választási lehetőséget kínálnak. A Phoenix Design-nal együttműködve kétféle kivitel született: az E és az S verzió. A Raindance Select E 120 és az E 150 kézizuhanyokat a harmonikusan lekerekített sarkokkal rendelkező modern SoftCube forma jellemzi. A Hansgrohe a klasszikus kerek dizájnú Raindance-ekbe is integrálta a Select technológiát: az eredmény egy letisztultabb, modernebb formájú, minimalista S dizájnnal rendekező új Raindance Select S 120.

Akár a nagyobb vagy a kisebb modellt, akár az E vagy az S dizájnt választjuk, az új Raindance Select kézizuhanyok funkciók kombinációját nyújtják, és rendkívül ergonómikusak. A tiszta króm felületű termékek mellett léteznek kétszínű kézizuhanyok is fehér/króm felülettel, amelyeknek zuhanyrózsája fehér, külső borítása pedig fénylő króm. A víz- és energiatakarékosság szempontjait nézve újra fennáll a választás lehetősége: minden modellnek létezik EcoSmart technológiával rendelkező verziója is, ami a vízfogyasztást maximális zuhanykomfort mellett 40%-kal csökkenti.

 

 

 

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk