Közélet, hírek

BuKi?

1/3

balról: Somlai-Fischer Szabolcs, Nagy Robin, Bircsák Eszter

balról: Somlai-Fischer Szabolcs, Nagy Robin, Bircsák Eszter, Halácsy Péter, Nemes Attila

?>
balról: Somlai-Fischer Szabolcs, Nagy Robin, Bircsák Eszter
?>
balról: Somlai-Fischer Szabolcs, Nagy Robin, Bircsák Eszter, Halácsy Péter, Nemes Attila
?>
1/3

balról: Somlai-Fischer Szabolcs, Nagy Robin, Bircsák Eszter

balról: Somlai-Fischer Szabolcs, Nagy Robin, Bircsák Eszter, Halácsy Péter, Nemes Attila

BuKi?
Közélet, hírek

BuKi?

2007.04.24. 13:05

Nem, KiBu. A Biblia közben található stúdióval nyit hamarosan a Kitchen Budapest nevű medialab.

A KiBu-t koordináló testület tagjai a KÉK-ben tartottak toborzóelőadást, ugyanis a Magyar Telekom szárnyai alatt kibontakozóban lévő intézmény kutatókat keres. A kutató (a nemzetközi medialab-gyakorlatban használatos researcher megfelelője) ebben az esetben nem kifejezetten tudományos tevékenységet végző személyt jelent, hanem a különféle információs technológiák kulturális vonatkozásaival foglalkozó projektek kitalálóját és végrehajtóját.

 

Amint Somlai-Fischer Szabolcs, Nagy Robin, Bircsák Eszter, Halácsy Péter és Nemes Attila előadásából kiderült, a Konyhába sokoldalú (ötletelés, programozás, barkácsolás stb.), kreatív, csapatmunkában gondolkodó embereket várnak, különös tekintettel azokra, akik valamely személyes, a tárgyhoz tartozó mániájukat hozzák magukkal és úgy gondolják, hogy ez a mánia mások számára is érdekes lehet. A kutatók ösztöndíjat és laptopot kapnak, nagyon trendi munkakörülményeket, komoly technológiai hátteret és a nemzetközi kapcsolatépítés lehetőségét. Egyidejűleg kb. 15 kutatóra számítanak, az ideális rotációs időt egy évre teszik, ennek megfelelően évente írnak ki felvételi pályázatot. A tagok munkáját folyamatosan értékelik, tehát a Konyhából idő előtt ki is lehet esni.

A koordinátorok feltett szándéka, hogy a Kitchen Budapest európai léptékű intézményként működjön, ebben különböző szervezetek (pl. MoME, MOKK) együttműködésére számítanak. Ami a projekteket illeti, nem elvárás velük szemben, hogy feltétlenül piacképesek, vagy egyáltalán hasznosak legyenek, de akárhogy is, a Magyar Telekomnak elővásárlási joga van rájuk, piaci áron. A termék-jellegű fejlesztéseket saját hatáskörben legfeljebb a prototípus-szintig viszik, a szerzői jogok természetesen minden esetben az ötletgazdánál maradnak.

A felvételi pályázat kiírása a kitchenbudapest.org honlapon olvasható.


szöveg és fotók: Török Tamás




 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

A Hilton szálló // Egy hely + Építészfórum

2024.06.05. 14:37
9:40

Az Egy hely soron következő részében a Budai Várnegyed egyik legelutasítottabb épületének, a Hilton szálló építésének történetét mutatja be. A közel fél évszázados hotel mégis a budai látkép fontos részévé vált, különleges architektúrájával egyszerre különül el és illeszkedik a középkori romok, és a szomszédos épületek sokszínűségéhez.

Az Egy hely soron következő részében a Budai Várnegyed egyik legelutasítottabb épületének, a Hilton szálló építésének történetét mutatja be. A közel fél évszázados hotel mégis a budai látkép fontos részévé vált, különleges architektúrájával egyszerre különül el és illeszkedik a középkori romok, és a szomszédos épületek sokszínűségéhez.

Nézőpontok/Történet

A Tóth Árpád sétány // Egy hely + Építészfórum

2024.06.05. 14:34
9:25

Hadászati célokat szolgáló sikátorból gesztenyesorral és japán cseresznyefákkal tűzdelt gáláns sétány, a Budapestre nyíló egyik legszebb kilátással. A sétány sokszínű, rétegzett történetét az Egy hely csapata mutatja be.

Hadászati célokat szolgáló sikátorból gesztenyesorral és japán cseresznyefákkal tűzdelt gáláns sétány, a Budapestre nyíló egyik legszebb kilátással. A sétány sokszínű, rétegzett történetét az Egy hely csapata mutatja be.