Nézőpontok/Kritika

Déry Attila : A forma visszaszerzése - Építészettörténeti tanulmányok

1/1

?>
1/1

Déry Attila : A forma visszaszerzése - Építészettörténeti tanulmányok
Nézőpontok/Kritika

Déry Attila : A forma visszaszerzése - Építészettörténeti tanulmányok

2003.03.26. 15:12

Kiadja: TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Szakkönyv Üzletága, sorozatszerkesztő: Lévay-Kanyó Judit

Kiadja: TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Szakkönyv Üzletága 2002. 88 oldal

Sorozatszerkesztő: Lévay-Kanyó Judit

A kiadó előszava:

"A szerzőt, mióta építészettel és annak történetével foglalkozik, leginkább a ház megépüléséhez vezető út, a tervező és a társadalom kapcsolata � vagyis a társadalmi környezetben zajló tervezés folyamata � érdekli. Az alábbi tanulmány Déry Attila különféle megjelent, illetve ki nem adott írásaiból állott össze, amelyek építészettel kapcsolatos nézeteit, elképzeléseit tükrözik. Biztos lesz, akit vitára ingerel, tagadásra sarkall, avagy helyeslésre késztet. Akárhogy is van, minden válasz vagy érv gazdagítani fogja építészeti irodalmunkat. Az építészet lényege azonban a megépült ház, az építész alkotása. Építész pedig nem fog könyvből, elméletek alapján tervezni � és ez így helyes. E tanulmánykötet csupán annak kifejezése, hogy miként gondolkodik a világról és a szakmájáról egy építész a második és a harmadik évezred fordulóján, Közép-Európában � természetesen nem elfogultság és egyoldalúság nélkül. Ha laikus olvassa, talán jobban megérti majd a tervező problémáit, ha tervező lapoz bele, talán szellemes előétel lesz számára komolyabb munkához."

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk