Közélet, hírek

Design Terminál nélküli Design Hét szeptemberben

1/4

?>
?>
?>
?>
1/4

Design Terminál nélküli Design Hét szeptemberben
Közélet, hírek

Design Terminál nélküli Design Hét szeptemberben

2006.08.24. 12:28

Idén már nem nyitják meg a Design Terminált, bár előbb májusra, majd szeptemberre ígérték.

Idén már nem nyílik meg a Design Terminál

Műszaki-technikai problémák miatt ebben az évben már nem tudjuk megnyitni a Design Terminált – nyilatkozott a FigyelőNetnek Pohárnok Mihály, a létesítményt majdan üzemeltető Kht. ügyvezető-igazgatója. A kht. majd az átadott, használatbavételi engedéllyel rendelkező épületet fogja – egy hasznosítási szerződés alapján – üzemeltetni, a kivitelezési munkákba nincs beleszólása. Pohárnok annyit mondott, hogy tudomása szerint a kivitelező cég a designközpont kialakítása során olyan műszaki – elsősorban áram- és hőellátási – problémákat tapasztalt, amelyek ellehetetlenítik a Design Terminál 2006-os megnyitását.

Golda János DLA építész tervező az epiteszforum.hu-nak elmondta, hogy a most rendelkezésre álló elektromos betáplálás közösen szolgálja a Design Terminált és a Gödör Klubot. Az energia-teljesítmény azonban nem elegendő a közös hűtőközpont üzemeltetésére - eleve kevés volt már ahhoz is, hogy a teljesen kiépített Gödröt kielégítse (mint ismeretes, a Gödör 2002 óta befejezetlenül működik). A két intézmény nem egy kormányzati szervhez tartozik (a Gödör az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz, a Design Teminál a Miniszterelnöki Hivatalhoz), és egyelőre még történt meg az elektromos betáplálás bővítése, ami több millió forintos ráfordítást igényel. Áthidaló megoldás lenne egy önellátó gázmotoros berendezés üzembeállítása, de ez is csak közbeszerzési eljárással lenne realizálható.

Design Hét 2006
A Design Terminál átadása tehát elhalasztódik, ennek ellenére szeptember 25. és október 2. között megrendezik a Design Hetet. A harmadik alkalommal beinduló, több mint 50 eseményt magában foglaló rendezvénysorozat a design és a mozgás, mobilitás kapcsolatát járja körül. Az idei Design Hét több szempontból is megújulva várja a nagyközönséget. Az egyik nagy változás, hogy míg a programsorozat eddig a Budapesti Őszi Fesztivál eseményeihez kapcsolódott, idén már önálló rendezvényként jelenik meg. A helyszínek között ebben az évben is feltűnnek a megszokott galériák, kiállítótermek, de – szintén újdonságként – járművet vált az egyik legsikeresebb program, a Design Túra.

forrás: figyelőnet, epiteszforum.hu


Képek a Design Terminál építéséről, 2006 június

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk