Épülettervek/Ipari és kereskedelmi épület

Fehérvári úti piac - egy milliárdos korszerűsítés

1/3

?>
?>
?>
1/3

Fehérvári úti piac - egy milliárdos korszerűsítés
Épülettervek/Ipari és kereskedelmi épület

Fehérvári úti piac - egy milliárdos korszerűsítés

2001.01.24. 23:00

Részletek a Kertész Stúdió megvalósítás elõtt álló tervébő.

2/3

 

Az idén megkezdődhet a fővárosban a Fehérvári úti piac rekonstrukciója, amely várhatóan 1 milliárd forintba kerül majd - közölte Dénes Ákos a piacot üzemeltető Csarnok és Piacigazgatóság (Csapi) igazgatója.

 

3/3

 

Az igazgató elmondta, hogy a 20 éve épült három szintes bevásárlóhely mára műszakilag elavult, kinőtte kereteit, ezért felújításra szorul. - A Csapi tavaly a piac rekonstrukciójára építési tervpályázatot írt ki, amelyet a hét jelentkező közül a Kertész Stúdió nyert meg - emlékeztetett. Hozzátette: akár már a beruházás is megkezdődhetett volna, ám vita alakult ki az emeleti beton-mellvéddel és a lépcsőkkel kapcsolatban. A vita eldöntését sürgette, hogy az idő múlásával a költségek csak növekednek. Mostanra azonban kompromisszum született, amely szerint az eredeti mellvéd marad, a lépcsőket azonban lebontják, hogy mozgólépcsőket építsenek helyükbe - mutatott rá Dénes Ákos. A tervekről szólva beszámolt arról, hogy a tervezők külön figyelmet fordítottak azoknak a standoknak az elhelyezésére, amelyeken a Budapest környéki őstermelők árusíthatják portékájukat. Maga a piac a terv szerint tető alá kerül. - Az építési engedély megérkezése után a Csapi közbeszerzési eljárás keretében keres beruházót, a munkálatok pedig várhatóan egy évig tartanak. Ez idő alatt sem zár be a piac, egy részén folyamatosan fogadják majd a vásárlókat - közölte Dénes Ákos.

Budapest, 2001. január 16., kedd (MTI)

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk