Épületek/Lakóépület

Ház az ezüstfenyőhöz

1/18

Bejárati homlokzat, fotó: Kubinyi György

Bejárati homlokzat, fotó: Kubinyi György
Előtető I., fotó: Kubinyi György
Előtető II., fotó: Kubinyi György
Előtető III., fotó: Kubinyi György
Nappali, fotó: Kubinyi György
Lépcső I., fotó: Kubinyi György
Lépcső II, fotó: Kubinyi György
Absztrakció, fotó: Kubinyi György
Korlát I., fotó: Kubinyi György
Korlát II., fotó: Kubinyi György
Szoba, fotó: Kubinyi György
Fürdő, fotó: Kubinyi György
Ablakok, fotó: Kubinyi György
Lejtő felőli homlokzat, fotó: Kubinyi György
A kerti útról, fotó: Kubinyi György
Az ezüstfenyő az építkezés előtt, fotó: Kubinyi György
Gál Éva portréja
Kubinyi György portréja
?>
Bejárati homlokzat, fotó: Kubinyi György
?>
Előtető I., fotó: Kubinyi György
?>
Előtető II., fotó: Kubinyi György
?>
Előtető III., fotó: Kubinyi György
?>
Nappali, fotó: Kubinyi György
?>
Lépcső I., fotó: Kubinyi György
?>
Lépcső II, fotó: Kubinyi György
?>
Absztrakció, fotó: Kubinyi György
?>
Korlát I., fotó: Kubinyi György
?>
Korlát II., fotó: Kubinyi György
?>
Szoba, fotó: Kubinyi György
?>
Fürdő, fotó: Kubinyi György
?>
Ablakok, fotó: Kubinyi György
?>
Lejtő felőli homlokzat, fotó: Kubinyi György
?>
A kerti útról, fotó: Kubinyi György
?>
Az ezüstfenyő az építkezés előtt, fotó: Kubinyi György
?>
Gál Éva portréja
?>
Kubinyi György portréja
1/18

Bejárati homlokzat, fotó: Kubinyi György

Ház az ezüstfenyőhöz
Épületek/Lakóépület

Ház az ezüstfenyőhöz

2014.09.10. 14:05

Projektinfó

Földrajzi hely:
Solymár, Magyarország

Építészek, alkotók:
Gál Éva

Egylakásos családi ház

URL:
Archimedia Bt.

Tervezés éve:
2011

Építés éve:
2012

Bruttó szintterület:
149 m2

Stáblista

Szakági tervezőkStatika: Pesta László
Gépészet: Piedl Attila
Geodézia: Kiss József

Letölthető dokumentumok:

Egy bonyolult terepviszonyokkal rendelkező, panorámás telek beépítésének megtervezése jutott feladatul Gál Évának és Kubinyi Györgynek Solymáron. Utóbbi beszámolója a mértéktartó épület kapcsán.

A kétszintes, egylakásos lakóépület Solymár panorámás, kelet felé lejtő részén épült, nyeles telken. A teleken álló fenyőfa és a telek panorámája határozta meg a telepítést, de a domborzat döntötte el a ház pontos helyét. Azt a szöget, amit az épület bezár a házhoz vezető úttal, igyekeztünk a terep és a telekhatárok megengedte legnagyobbra venni, hogy a bejárati homlokzat is feltáruljon, ahogy közelítünk az épülethez.

A zártra formált épülettömeg egyrészt a gazdaságos megvalósíthatóságot szolgálja, másrészt a telek szakadékos része csak kis helyet hagyott az épület elhelyezésére, tagolt, szétterülő épületet nem lehetett elhelyezni.

Bejárati homlokzat, fotó: Kubinyi György
1/18
Bejárati homlokzat, fotó: Kubinyi György

Harmadrészt, de talán elsősorban, abban bízunk, hogy a zárt, egyszerű forma – aminek keretein belül a nyílászárók rendjét és a részleteket igyekeztünk gondosan és szabadon formálva tervezni – üzenete: szervezd és éld az életedet, egyszerűen, divatoktól mentesen, de igényesen, nem sablonosan.

Kubinyi György

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk