Épületek/Lakóépület

House Wago

1/18

fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)

?>
fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)
?>
fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)
?>
fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)
?>
fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)
?>
fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)
?>
fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)
?>
fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)
?>
fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)
?>
fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)
?>
fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)
?>
fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)
?>
fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)
?>
House_Wago, helyszínrajz
?>
földszint
?>
emelet
?>
homlokzat
?>
metszet
?>
1/18

fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)

House Wago
Épületek/Lakóépület

House Wago

2015.04.20. 12:30

Projektinfó

Földrajzi hely:
Japán, Hamamatsu

Építészek, alkotók:
Tadafumi Masuda, Shinji Hachiya

House_Wago by msd-office

URL:
MSD-OFFICE

Építés éve:
2014

Bruttó szintterület:
107 m2

Stáblista

építész: Tadafumi Masuda, Shinji Hachiya 
helyszín: Hamamatsu, Shizuoka, Japán lakóház szerkezet: 2 emeletes, faszerkezet
telek mérete: 298,30 nm
épület alapterülete: 59,21 nm
teljes alapterület: 107,65 nm
építés éve: 2014fotó: Tadafumi Masuda, msd-office, Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)

A mini építészet újabb formás megoldása Japánból: a tokiói msd-office - Tadafumi Masuda, Shinji Hachiya vezetésével - egy kevesebb, mint hatvan négyzetméteres, két szintes, faszerkezetes lakóházat tervezett egy alig 300 négyzetméteres telekre.   

A ház Hamamatsu külvárosában található, amit az msd-office - Tadafumi Masuda, Shinji Hachiya - egy gyermekes fiatal párnak tervezett. Az épület két emelet magas téglatestből áll egy méter széles erkéllyel, amely kettős funkciót lát el: egyrészt egy félig szabadban lévő folyosó, amely összeköti a felső szint szobáit, másrészt a földszinti bejárati tornác és veranda felett tetőként szolgál.


földszint
14/18
földszint


fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)
6/18
fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)

Az erkély falán lévő 10 méter széles, vízszintes, konzolos megoldású nyílás különleges karaktert ad az épület külső megjelenésének. Az épületet a tervezők egy szabálytalan alakú telek északi oldalára helyezték el. A két emelet magas közös nappali, étkező és konyhatér nagy nyílása egységet teremt a déli oldalon fekvő kerttel, valamint keretezi és kölcsönveszi a dél-nyugati részen fekvő erdő által nyújtott látványát is. Az építészek a belső terek mind vízszintes, mind pedig függőleges irányú, dinamikusan megnyújtására törekedtek.

Tadafumi Masuda


fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)
12/18
fotó: Tadafumi Masuda (msd-office), Yasutaka Shimizu (NINE SENSE)


 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Épületek/Lakóépület

MÉD 2020 finalista épületek – Családi ház Üllőn

2020.11.16. 16:24
00:01:41

Elérkeztünk a Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk utolsó részéhez. Az Üllőn található családi ház fekete hullámpala borításával hívja fel magára a figyelmet, de más érdekességeket is rejt a Konkrét Stúdió által tervezett épület.

Elérkeztünk a Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk utolsó részéhez. Az Üllőn található családi ház fekete hullámpala borításával hívja fel magára a figyelmet, de más érdekességeket is rejt a Konkrét Stúdió által tervezett épület.

Épületek/Lakóépület

MÉD 2020 finalista épületek – SA43 társasház

2020.11.16. 16:21
00:01:40

A Varga Noémi és Szelecsényi Balázs által tervezett SA43 társasház a hegyvidéki telek különleges adottságaihoz igazodik. A Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk legújabb részében ezt a karakteres megjelenésű épületet járjuk körül.

A Varga Noémi és Szelecsényi Balázs által tervezett SA43 társasház a hegyvidéki telek különleges adottságaihoz igazodik. A Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk legújabb részében ezt a karakteres megjelenésű épületet járjuk körül.

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk