Pályázatok/Magyar

Junior Master of Light hallgatói pályázat

1/1

forrás: afenymestere.hu

forrás: afenymestere.hu
?>
forrás: afenymestere.hu
1/1

forrás: afenymestere.hu

Junior Master of Light hallgatói pályázat
Pályázatok/Magyar

Junior Master of Light hallgatói pályázat

2016.11.15. 08:36

A Lisys-Project Kft. és az ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviselete által támogatott díj azoknak a hallgatóknak a tevékenységét, alkotó munkáját kívánja elismerni, akik gondolataikkal, újító ötleteikkel, világítási terveikkel, a megszokottól eltérő szemléletükkel hozzájárulhatnak a hazai világításkultúra fejlődéséhez. Beadási határidő: 2017. január 12. 

Ha a fantáziádat megmozgatja a fény,
ha azon gondolkozol, hogy a világítás hogyan adhat hozzá a mindennapokhoz,
ha új gondolataid vannak a természetes vagy a mesterséges fény alkalmazásával kapcsolatban,
ha alkotásodnak, művednek része a fény, 

akkor pályázz a „Junior Master of Light" díj elnyerésére!

A Junior Master of Light hallgató díjat szakmai zsűri ítéli oda, ami valós szakmai elismerést jelent a győztes pályázónak. A pályázatot nagy sajtófigyelem övezi, a győztes pályázó neve a szakmai fórumokon ismertté válik, komoly hazai – és a fődíjnak köszönhetően – nemzetközi kapcsolatokat alakíthat ki, amelyek a karrierépítésben nagy előnyt jelentenek.

 

Tartalmi kiírás

A pályázással kapcsolatos minden információ megtalálható a www.afenymestere.hu oldalon.


A pályázók köre

A pályázaton részt vehet minden magyarországi felsőfokú intézmény pályázathoz köthető tanszékén alapképzésben vagy mesterképzésben résztvevő, vagy doktori intézetében foglalkoztatott korábban diplomázott hallgatója. Egy pályázó vagy maximum 3 fős alkotóközösség egy munkával pályázhat a díjra. A hallgatók nemzetiségében nincs kötöttség.


Beadandó pályázati anyag

Várjuk mindazon ötletek, tervek, koncepciók, alkotások, képek, felvételek, modellek bemutatását, amelyeknek kapcsolódnak a világításhoz, a természetes vagy mesterséges fény alkalmazásához, abban új szempontokat mutatnak be.

A pályázat beadási határideje: 2017. január 12.

A pályázati anyag minden esetben tartalmazza:

 • a pályamű rövid szöveges bemutatását (nem elvárás a 2 oldalnál hosszabb pályázati dokumentáció, viszont legalább olyan terjedelem szükséges, amely lehetővé teszi a pályamű részletes bemutatását, képpel illusztrált kifejtését)
 • nyilatkozatot arról, hogy a beadott pályázati anyag a pályázó/alkotó közösség szellemi terméke 
 • a megvalósult világítási berendezésről, eszközről, alkotásról készült fotók, vagy ha a műfaja úgy kívánja meg, más digitális formátumok (pl. video vagy panoráma)

Az ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviselete a pályázók munkájának megkönnyítése érdekében konzultációs lehetőséget biztosít 2 előre megadott napon.


Kiíró, nevezési díj

Nevezési díj nincs. A hallgatói Nívódíj kiírója, a díj alapítója a Lisys-Project Kft., támogatója az ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviselete.


A győztes pályamű díjazása

A Junior Master of Light 2016 díjat 1 fő vagy egy 3 főből álló alkotóközösség kaphatja meg. A győztes pályaművet benyújtó pályázó vagy alkotóközösség összetett díjazásban részesül, mely az alábbiakból áll:

 • 2017-ben szervezett, több napos, gyárlátogatással egybekötött szakmai út az ERCO lüdenscheidi központjába (maximum 3 fő részére)
 • Junior Master of Light 2016" elismerő oklevél
 • Junior Master of Light 2016" felirattal ellátott emlékdíj
 • minden kommunikációjában jogosult használni A Junior Master of Light 2016 elnevezést

További kiemelkedő pályaműveket a zsűri elismerő oklevéllel díjazhat.

 

A pályázat lebonyolítása

A pályázás menete

A pályázat lebonyolításának folyamata az alábbi:

 • A pályázó regisztrál a www.afenymestere.hu honlap regisztrációs felületén.
 • A regisztrációt követően a pályázó egy regisztrációs kódot kap, melynek segítségével ugyanezen a honlapon a „Pályázatok feltöltése" menüpontban feltölti pályázatát.
 • A pályázat feltöltését követően annak módosítására nincs lehetőség.
 • A feltöltött anyag nevében mindenképp szerepeljen a „Junior" elnevezés. A pályázatok feltöltésének határideje 2017. január 12.
 • A pályázat sikeres feltöltéséről a pályázó megerősítő visszajelzést kap.
 • A pályázatok végleges elbírálását a zsűri 2017. január 31-ig végzi el.
 • Díjátadó gála keretében kerül sor a díj átadására 2017. február hó folyamán, és a zsűri által legjobbnak ítélt – kiválogatott, azaz „döntőbe" került – pályázatok a díj honlapjára is kikerülnek.


A pályázatok értékelése, a zsűri összetétele

A díj odaítélése kizárólag szakmai alapon történik, minden üzleti érdektől mentesen. A pályázatokat egy 7 főből álló, széles szakmai kört felölelő zsűri bírálja el. A díj alapítója, a Lisys-Project Kft., illetve a díj létrejöttét támogató ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviselete a díj odaítélésében, a zsűrizésben nem képviselteti magát.

A szakmai zsűri tagjai:

 • Bányai Tamás, világítástervező, a tavalyi győztes pályamű világítási koncepciójának megalkotója
 • Csontos Balázs, a Vígszínház világítás tervezője és világítási felügyelője
 • Haász Ferenc, az ERCO világítástervezője és a Madebylight tervezői közösség alapítója
 • Juhász Ákos, építész, a MOME Építészeti Intézetének igazgatója
 • Kádár Bálint, építész, a KÉK alapítvány elnöke
 • Pásztor Erika Katalina, az epiteszforum.hu alapító-főszerkesztője
 • Somogyi Krisztina, a zsűri elnöke, vizuális intelligencia-kutató

A zsűri a tagjaiból Elnököt választ, aki a zsűrit és annak döntését képviseli, valamint a díjátadó gálán a nyertes pályázót bejelenti, a pályázatokat általánosan értékeli. A zsűri a pályázatok értékelésének pontrendszerét maga határozza meg oly módon, hogy a kiírás céljait és szellemiségét magába foglaló értékelési szempontrendszert állít fel, és annak mentén bírálja el a pályázatokat.


A díj átadása

Az alapító szándéka, hogy a díj átadására 2017 februárjában, a korszerű világítástechnika számos elemét megalkotó Thomas Alva Edison születésnapjára emlékezve kerüljön sor. Az alapító célja, hogy a díj átadására ünnepélyes környezetben, a lehető legszélesebb szakmai kör részvételével, valamint a lehető legnagyobb sajtónyilvánosságtól övezve kerüljön sor. A nyertes pályázatot a zsűri elnöke nevezi meg, a díjat a Junior Master of Light díj támogatója, az ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviseletének képviselője adja át. 

 

Lépj ki a fényre, és legyél te a Junior Master of Light 2016!

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk