Közélet, hírek

Nemzetközi elismerés a Molnár Ani Galériának

1/1

?>
1/1

Nemzetközi elismerés a Molnár Ani Galériának
Közélet, hírek

Nemzetközi elismerés a Molnár Ani Galériának

2013.06.12. 12:53

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest, Magyarország

Építészek, alkotók:
Molnár Annamária

2013. június 12-én, Molnár Annamária átvette Baselben a Federation of European Art Galleries Association (F.E.A.G.A., Európai Galériák Szövetsége) „Innovation and Creativity Award" (Innováció és Kreativitás) nevű díjat és ennek részeként Leo Zogmayer osztrák szobrász Látható és láthatatlan című alkotását, mely egyben jelképezi a díj filozófiáját.

Az elismerésben, mint ahogy a neve is jelzi, olyan kreatív és újító galériák részesülhetnek, akik példamutatóan működnek együtt a művészeti világ szereplőivel. A kitüntetés célja továbbá a galériás tevékenység művészeti szcénában betöltött szerepének láthatóbbá tétele. Az európai kereskedelmi galériák szövetsége 2005 óta minden évben két kitüntetést nyújt át: egy életműdíjat illetve egy fiatal galériának járó díjat. Az előbbit az idén az angol Leslie Waddington vehette át.

Az ünnepi díjátadás házigazdája Ernst Hilger, a F.E.A.G.A. Award zsűrijének elnöke és az Art Basel igazgatója, Marc Spiegler volt. A zsűri választási döntésében „a magyar művészeti szcéna elkötelezett külföldi képviselete" is fontos szerepet játszott. A Molnár Ani Galériát Hans Knoll, a bécsi és budapesti Knoll Galéria tulajdonosa jelölte a díjra. Hans Knoll több évtizedes, közép- és kelet-európai régióra fókuszáló galériás tevékenysége, illetve az osztrák, majd a nemzetközi galériaszövetségben játszott szerepe révén kérték föl a jelölésre. A zsűri tagjai: Ernst Hilger, Adriaan Raemdonck, David Juda, Giovanni Bonelli, Klaus Gerrit Friese és Victor Gisler. Molnár Annamáriát és galériáját Hans Knoll mutatta be az Art Basel helyszínén tartott ünnepségen. A tavalyi kitűntettek az osztrák Galerie Krinzinger (életműdíj) és a svájci Freymond-Guth Fine Arts Galéria (fiatal galériának járó díj).

forrás: sajtóanyag

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk