Pályázatok

Törőcsik Mari-emlékhely megtervezésére írt ki pályázatot Újbuda Önkormányzata
Pályázatok/Magyar

A köztéri alkotás a Feneketlen-tónál található Törőcsik Mari parkban állhat majd, célja, hogy felhívja a figyelmet Újbuda díszpolgára, Törőcsik Mari művésznő munkásságának jelentősségére és emléket állítson az életének. A pályázat nem köti ki a pontos művészeti ágat, de kerüli a monumentalitást, emellett az újszerűséget, a városképhez és környezethez való illeszkedést várja el.

Határidő:
2023.10.31. 23:00
fiatalok feketén-fehéren 2023 – Pályázati felhívás
Pályázatok/Magyar

A Magyar Építőművészek Szövetsége országos, nyílt pályázatot hirdet az épített környezettel foglalkozó negyven év alatti alkotóknak a magyar U40-es díj elnyerésére.

Határidő:
2023.10.05. 23:50
MÉD Digitális tervezés – Graphisoft különdíj
Pályázatok/Magyar

A különdíjjal azokat az építészeket kívánjuk elismerni, akik az építészeti tervezés során leginkább használják a digitális eszközök kínálta szolgáltatásokat, és a legmagasabb szintű digitális tervezéssel valósítják meg pályaműveiket. A nyeremény egy darab Archicad licensz, mely egy évre, valamennyi projektrésztvevő számára (max. 5 fő) használható.

Határidő:
2023.10.27. 23:50
Tájépítészeti Nívódíj 2023 – Pályázati felhívás
Pályázatok/Magyar

A Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ) által meghirdetett nyílt pályázaton 10 kategóriában kerül átadásra a Tájépítészeti Nívódíj. A legkiemelkedőbbnek tartott, 2020-2023 között átadott tájépítészeti alkotásért, elméleti munka esetében az ebben a periódusban megjelent, vagy oktatásban, szabályozásban a pályázat kihirdetésekor már alkalmazott/forgalomba hozott munkáért. Idén az értékelés során elsődleges szempont lesz az ökologikus szemlélet megléte.

Határidő:
2023.09.30. 23:50
Dajka Margit-emlékmű tervezésére írt ki pályázatot Terézváros Önkormányzata
Pályázatok/Magyar

A terézvárosi önkormányzat kétfordulós, nyílt, országos pályázatot hirdetett, amelynek célja a kerület első, nő előtt tisztelgő emlékművének létrehozása. Az alkotás az életének jelentős részét a VI. kerületi Lovag utcában töltő Dajka Margit Kossuth-díjas színművésznőnek állít majd emléket a közeljövőben megújuló Bajcsy-Zsilinszky közben. A pályázatra jelentkezhetnek különböző alkotóművészeti ágak képviselői, építőművészek. A kiíró művészeti egyetemek, főiskolák hallgatóinak jelentkezését is várja.  

Határidő:
2023.10.16. 23:50
Szeptember 30-ig lehet pályázni a Hello Wood Diplomadíjra
Pályázatok/Magyar

A Hello Wood építész iroda meghirdeti a második Hello Wood Diplomadíjat, amelynek célja a fenntartható építészeti gyakorlatokat központba helyező és társadalmi üzenetet hordozó, kiemelkedő diplomamunkák elismerése. A pályázat benyújtási határideje szeptember 30. éjfél. 

Határidő:
2023.09.30. 23:50
Gábor Dénes-díj 2023 – Felterjesztési felhívás
Pályázatok/Magyar

A NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma közzétette az idei Gábor Dénes-díjra vonatkozó felterjesztési felhívását. A díjjal, amellyel korábban több építészt is kitüntettek, az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, kiemelkedő tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenységet folytató szakemberek teljesítményét ismerik el. A felterjesztések leadási határideje: 2023. október 11.

Határidő:
2023.10.11. 23:50

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk