2012.01.18. 19:50

Építészek, alkotók:
Kálmán Ernő

Dosszié:

A MÉSZ elnöksége ma úgy határozott, hogy elmarad a pénteki tisztújító és elnökválasztó közgyűlés, amit 2012. április 6-ára halasztottak.

A Magyar Építőművészek Szövetségének elnöksége tájékoztatja tagjait, hogy 2012. április 6-án együttesen tartja összevont Rendes, Tisztújító és Elnökválasztó Közgyűlését, Ybl Miklós születésének 198-ik évfordulóján, a Magyar Építőművészetért-érem átadásával egyidőben.

A Steindl Imre emlékév alkalmából a MÉSZ 2012. január 20-án a Parlament Főrendiházi üléstermében Ünnepi ülését tartja, a Tisztújító és Elnökválasztó Közgyűlésének idejét a fenti, áprilisi időpontra módosítja.

A MÉSZ elnöksége által 2011. novemberben felkért Jelölőbizottság a jelöltek listáját (44 fő) összeállította, amely www.meszorg.hu honlapunkon megtekinthető.

Az elnökség a fentiekről a 2012. január 18-i ülésén határozott.

line out
2012.04.03.

amúgy a MÉSZ mit csinál az életben?

Vogl
2012.04.03.

@line out: Mit nem csinál? Például több éve nem tud hatni a védnökségével rendezett "Év háza" pályázatnál arra, hogy a legolvasottabb építészeti folyóirat nagy összegű díjat adhasson a zsűri által arra méltó egyik építésznek. És erre ésszerű magyarázatot sem tud adni...

Lazzlo
2012.04.02.

Újabb megdöbbentő fordulat, a MÉSZ eddig negyedszer elhalasztott tisztújító Közgyűlésével kapcsolatosan: Mai napon, április 2-án hétfőn, még nem lehet tudni hivatalosan, hogy lesz-e tisztújítás április 6-án vagy sem, ha lesz, akkor nem lehet tudni, hogy hol, tehát csak szabálytalanul lehetne megtartani a Közgyűlést. A tisztújító Közgyűlés időpontja amúgy ismét bizonytalan, mivel - néhány MÉSZ-tag kérdésére adott válaszlevelében - Kálmán Ernő február 16-án ezt írta: "A MÉSZ elnöksége a 2012 évi rendes elnökválasztó, tisztújító közgyűlést, Ybl Miklós születésének évfordulójára tűzte ki, amely április 6. Sajnálatosan elkerülte figyelmünket, hogy ebben az évben ez a nap nagypéntekre esik. Köszönjük, hogy erre időben felhívták figyelmünket, az elnökség február 18-i ülésén ezért módosította a közgyűlés időpontját, mely várhatólag 2012. április 27." Kálmán Ernő elnök úr 2007 nyarán lett megválasztva, és a MÉSZ Alapszabálya szerint 4 évre szólt a megbízatás, tehát 2011 június 7-én – tíz hónapja - lejárt a mandátuma. Felmerül tehát a kérdés: miért tekinti magát még mindig elnöknek Kálmán Ernő? Hányszor lehet még ezt a packázást a tagokkal megcsinálni, hányszor óhajtja elhalasztani a tisztújítást? Ezek után felmerül még egy kérdés: Vajon a tagságnak van elnöke, vagy az elnöknek tagsága? 2012 április 2. Szekér László elnökjelölt

Épületek/Lakóépület

MÉD 2020 finalista épületek – Családi ház Üllőn

2020.11.16. 16:24

Elérkeztünk a Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk utolsó részéhez. Az Üllőn található családi ház fekete hullámpala borításával hívja fel magára a figyelmet, de más érdekességeket is rejt a Konkrét Stúdió által tervezett épület.

Épületek/Lakóépület

MÉD 2020 finalista épületek – SA43 társasház

2020.11.16. 16:21

A Varga Noémi és Szelecsényi Balázs által tervezett SA43 társasház a hegyvidéki telek különleges adottságaihoz igazodik. A Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk legújabb részében ezt a karakteres megjelenésű épületet járjuk körül.

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom