/ MÉD 2021 Közönségszavazás / Épület, Terv, Épített környezet / MÉD 2021 Közönségszavazás / Épület, Terv, Épített környezet / MÉD 2021 Közönségszavazás / Épület, Terv, Épített környezet / MÉD 2021 Közönségszavazás / Épület, Terv, Épített környezet / MÉD 2021 Közönségszavazás / Épület, Terv, Épített környezet / MÉD 2021 Közönségszavazás / Épület, Terv, Épített környezet
Épületek/Középület

Szolid bisztró a bulinegyedben: Attaboy

1/16

Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell

?>
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
?>
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
?>
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
?>
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
?>
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
?>
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
?>
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
?>
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
?>
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
?>
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
?>
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
?>
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
?>
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
?>
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
?>
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
?>
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
1/16

Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell

Szolid bisztró a bulinegyedben: Attaboy
Épületek/Középület

Szolid bisztró a bulinegyedben: Attaboy

2016.03.17. 15:30

Projektinfó

Szerzők:
Tóth-Horváth Réka

Földrajzi hely:
Budapest, Magyarország

Építészek, alkotók:
Szabó Gábor

Attaboy bisztró

URL:
Szupernova design

Építés éve:
2014

Stáblista

belsőépítészet: Szabó Gábor - Szupernova 

Az Attaboy Bisztró tervezésére rögtön az Attaboy iroda elkészülte után kérték fel a Szupernova csapatát - az előző projekt eredményét látva nem is volt kérdéses az együttműködés. A feladat egy meglévő szórakozóhely bisztróvá való teljes átalakítása volt, mivel a helyiség meglehetősen avítt állapotban létezett.

A felújítás következtében minden régi berendezési tárgyat kidobtak, és új gépészetet, légtechnikát, konyhatechnikát, és vizesblokkokat építettek be, valamint új burkolatot is kapott a hely. Egyedül a terek funkciójában maradt változatlan az állapot, a konyha és a vendégtér is eredeti elhelyezésben maradt.

A fő célkitűzés az alsó és a galériaszinten található vendégterek kialakítása volt. Az alsó szinten található kiszolgáló tér eredeti pultja bár a helyén maradt, azonban kisebb formátumban, így felszabadult a hely egy vizesblokk kialakítására is. A galéria szintjén egy irodát és egy raktárat is elhelyeztek. A gyorsan és lassan fogyasztó vendégek igényeit is igyekeztek kielégíteni: az alsó részen magas bárasztaloknál ehetik meg gyorsan a menüt, addig a galéria részen a kortárs festmények között ráérősen randizó párok normál méretű asztaloknál élvezhetik az ételeket.


Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
11/16
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell



A főhomlokzat falát mindenképpen le kellet verni, - amit így már sem anyagilag sem esztétikailag nem érte volna meg visszavakolni -, a bontás szerencsés következménye azonban, hogy egy "gyönyörü" téglafalra bukkantak mögötte, s lefixálva meg is hagyták. A falon található régi vésések, lyukak az izraeli siratófalat imitálják - a vendégek kis cetlin leírhatják a véleményüket az ételről és berakhatják a résekbe ezzel üzenve a szakácsnak. A vendégtér bádog lámpái az Attaboy iroda berendezéséhez hasonlóan ismét "talált tárgyak" - egy megszűnt pléh nyomó műhelyből kerültek ide.

Mivel a cég logója a bisztró kialakítása során változáson ment keresztül - a színes változat helyett egyszerűbb feke-fehér színvilágúvá finomult - a berendezés is alkalmazkodott az új arculathoz.


Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell
2/16
Attaboy bisztró - fotó: Esterházy Marcell



A fő koncepció nem egy kirívóan színes, design étterem kialakítása volt, hanem egy jó hangulatú, természetes anyagokból és formákból álló tér létrehozása volt, ahol a fókusz a "színes" ételeken, és az az által keltett kellemes érzésen van.


Horváth Réka Lilla


Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

PALATINUS // Egy hely + Építészfórum

2021.10.13. 10:43
00:06:31

Az 1930-as években Janáky István és Szőke Károly tervei alapján a Margitsziget egyik legnépszerűbb pontja, a Palatinus Strand, vagy becenevén a Pala. A magyar modernizmus színvonalas alkotása 2017-ben újulhatott meg Nagy Csaba és az Archikon közreműködésével. Az Egy hely mai részéből a Pala és a margitszigeti fürdőkultúra történetével ismerkedhetünk meg.

Az 1930-as években Janáky István és Szőke Károly tervei alapján a Margitsziget egyik legnépszerűbb pontja, a Palatinus Strand, vagy becenevén a Pala. A magyar modernizmus színvonalas alkotása 2017-ben újulhatott meg Nagy Csaba és az Archikon közreműködésével. Az Egy hely mai részéből a Pala és a margitszigeti fürdőkultúra történetével ismerkedhetünk meg.

Nézőpontok/Történet

A PÁCINI MÁGOCSY-KASTÉLY // Egy hely + Építészfórum

2021.09.08. 16:03
00:06:34

A pácini várkastély hazánk késő-reneszánsz építészetének fontos alkotása, jellegzetes saroktornyaival, gyilokjárójával és cserépkályháival Észak-Magyarország egyik legszebb műemléke. Az Építészfórum és az Egy hely közös sorozatának mai részében ezt a XVI. századi épületet ismerhetjük meg.

A pácini várkastély hazánk késő-reneszánsz építészetének fontos alkotása, jellegzetes saroktornyaival, gyilokjárójával és cserépkályháival Észak-Magyarország egyik legszebb műemléke. Az Építészfórum és az Egy hely közös sorozatának mai részében ezt a XVI. századi épületet ismerhetjük meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk