Pályázatok

Újpest, Szent István tér rendezése II. ütem — mélygarázs és virágpiac

1/1

?>
1/1

Újpest, Szent István tér rendezése II. ütem — mélygarázs és virágpiac
Pályázatok

Újpest, Szent István tér rendezése II. ütem — mélygarázs és virágpiac

2009.04.06. 11:02

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest, Magyarország

Vélemények:
1

Letölthető dokumentumok:

Az önkormányzat Újpest történelmi rangjához méltó Főtér kialakítását tervezi. Projektelemek: mélygarázs, ehhez kapcsolódó virágpiac, valamint a teljes tervezési terület felszíni rekonstrukciója.Újpest Önkormányzatának tervpályázati kiírása.A helyszíni szemle időpontja április 15. A pályaművek postára adásának határideje: 2009. június 8.

1/1

A Szent István tér Újpest hagyományos főtere, melynek kivételes adottsága az igazgatási, az egyházi, valamint a kereskedelmi funkciók tradicionális együttélése, ugyanakkor a tér jelenlegi állapota sem működését, sem megjelenését tekintve nem felel meg a 100 éves város által támasztott elvárásoknak. Az Önkormányzat Újpest történelmi rangjához méltó Főtér kialakítását tervezi 2009–2010-ben és e fejlesztés – funkcióbővítő rekonstrukció – II. ütemében kívánja megvalósítani a parkolási gondokat megoldó mélygarázst, az ehhez kapcsolódó virágpiacot, valamint a teljes tervezési terület felszíni rekonstrukcióját.

A tervpályázat kiírója:
Budapest főváros IV. kerület – Újpest Önkormányzata (1042 Budapest, István út 14.)
E-mail cím: foepitesz/kukac/ujpest.hu (Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges)

A tervpályázat lebonyolítója:
Újpesti Főtér Városfejlesztési és Beruházó Kft. (1041 Budapest, István út 17-19.)
E-mail cím: foterkft/kukac/freemail.hu (Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges)

A tervpályázat tárgya:
A Szent István tér Újpest hagyományos főtere, melynek kivételes adottsága az igazgatási, az egyházi, valamint a kereskedelmi funkciók tradicionális együttélése, ugyanakkor a tér jelenlegi állapota sem működését, sem megjelenését tekintve nem felel meg a 100 éves város által támasztott elvárásoknak. Az Önkormányzat Újpest történelmi rangjához méltó Főtér kialakítását tervezi 2009-2010-ben és e fejlesztés – funkcióbővítő rekonstrukció – II. ütemében kívánja megvalósítani a parkolási gondokat megoldó mélygarázst, az ehhez kapcsolódó virágpiacot, valamint a teljes tervezési terület felszíni rekonstrukcióját.

A tervpályázat célja:
A Kiíró az építészeti tervpályázatra érkező tervezői javaslatok alapján kívánja ki-választani a legkedvezőbb építészeti, illetve környezetalakítási megoldásokat annak érdekében, hogy a mélygarázs, a virágpiac, valamint a tér érintett területe felszíni rendezése tervezési programját véglegesítse. A Kiíró – a díjazott, illetve a megvételben részesített pályaművek értékes megoldásit is felhasználva – a nyertes pályázat szerzőjével (szerzőivel) tervezési szerződést kíván kötni a további tervezési munkákra.

A tervpályázat jellege, formája:

 • A tervpályázat jellege: NYÍLT
 • A tervpályázati eljárás formája: ÁLTALÁNOS ELJÁRÁS
 • A tervpályázat: TITKOS

A tervpályázat lebonyolításának időtáblázata:
A tervpályázat meghirdetése, a kiírás árusításának kezdete: 2009. április 6.
A helyszíni szemle időpontja: 2009. április 15.
A kérdések postára adásának, illetve továbbításának határideje: 2009. április 20.
A kérdésekre adott válaszok határideje: 2009. április 27.
A pályaművek postára adásának határideje: 2009. június 8.
A pályázat eredményének kihirdetése, a díjak átadása, a tervpályázat nyilvános bemutatása: legkésőbb 2009. június 30.
A díjazásban nem részesült pályaművek visszaadása: 2009. szeptember 15.

A tervpályázati dokumentáció árusítása:
A tervpályázati dokumentációt bruttó 30.000.- Ft összegért, a regisztráció igazolásakor kapott regisztrációs kód ellenében 2009. június 8. napján 24 óráig lehet letölteni a Magyar Építész Kamara honlapjáról, vagy a Lebonyolító székhelyén (1041 Budapest, István út 17-19.) munkanapokon 10-14 óra között személyesen átvenni. A befizetés a Főtér Kft. részére az 12010422-01095919-00200008 számlaszámra történik. A befizetéskor a közlemény rovatban az Újpest, Szent István tér rendezése II. ütem, mélygarázs és virágpiac – építészeti tervpályázat szöveget kell feltüntetni. A teljes dokumentációt a regisztrációs díj beérkezését követően lehet letölteni, illetve személyesen átvenni. A regisztrációs kód nélkül a pályázati dokumentáció letöltése, illetve személyes átvétele nem lehetséges, enélkül pályázni nem lehet.

A pályaművek benyújtásának határideje: 2009. június 8. 24.00 óra.
A benyújtás időpontjának a postai bélyegző keltét kell tekinteni. A késve benyújtott pályaműveket a Bíráló Bizottság a csomag felbontása nélkül a pályázatból kizárja.

A pályaművek benyújtásának helye
:
Újpesti Főtér Városfejlesztési és Beruházó Kft. (1041 Budapest, István út 17-19. II. emelet 207.)

A Bíráló Bizottság összetétele
elnök: Eltér István okl. építészmérnök
szakmai titkár: Berényi András okl. építészmérnök - Újpest főépítésze
tagok:
Buday Pál okl. építészmérnök
Gulyás Anikó okl. építészmérnök - Magyar Urbanisztikai Társaság
Kemény Gábor magasépítő üm.
Lőrincz Mihály mérnök-közgazdász - Újpest PMH osztályvezetője
Lukács István okl. építészmérnök - Magyar Építész Kamara
Dr. Novák Ágnes okl. építészmérnök
Örsi József építőmérnök
jogi szakértő: dr. Molnár Judit jogász Főtér Kft. (Lebonyolító)
szakértők:
Dr. M. Szilágyi Kinga tájépítészmérnök - Corvinus Egyetem
Szirmay Tamás okl. építészmérnök - Magyar Parkolási Szövetség

A tervpályázaton való részvétel feltételei:
A tervpályázat résztvevője – pályázó – (azaz a pályamű szerzője) az a természetes személy lehet:

 • aki a jelen kiírásban meghirdetett tervezési feladat elkészítésére vállalkozik,
 • aki azzal, hogy pályázatát benyújtotta, a tervpályázati kiírás feltét-eleit magára nézve kötelezőnek elfogadta,
 • akivel szemben a 137/2004. Korm. rendelet 13.§ (3) bekezdése szerinti kizáró okok egyike sem áll fenn,
 • aki személyében a pályázat tervezési feladatának elvégzésére a ha-tályos jogszabályok – különösen, de nem kizárólagosan a 104/2006. (IV. 28.) Korm. rendelet – szerint a pályázat eredményhirdetéskor jogosult.

A tervpályázat résztvevőjének (szerzőjének) társtervezője, munkatársa az lehet, akivel szemben a 137/2004. Korm. rendelet 13.§ (3) bekezdése szerinti kizáró okok egyike sem áll fenn. A társszerzők és a szerzők munkatársai (a vonatkozó etikai normák betartásával) több pályázatban is közreműködhetnek.

A tervpályázat résztvevője – a pályázó – az a gazdálkodó (jogi, vagy jogi személyiség nélküli) szervezet lehet,

 • amely azzal, hogy a pályázatát benyújtotta, a tervpályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezően elfogadta,
 • amely a pályázat szerzőit – a pályázathoz csatolt lezárt borítékban – név szerint megnevezte, és a megnevezett szerző(k) a tervezési fel-adat ellátására jogosultak,
 • amely gazdálkodó szervezet a pályázat eredményhirdetésének idő-pontjában a szerzőkkel a pályázati feladat továbbtervezésére érvé-nyes szerződéses megállapodással, vagy munkaszerződéssel rendelkezik,
 • amely gazdálkodó szervezettel szemben a 137/2004. Korm. rendelet 13.§ (4), illetve a megnevezett szerzőre a Korm. rendelet 13.§ (3) be-kezdésében felsorolt kizáró okok egyike sem vonatkozik.

A tervpályázaton a pályázó csak egy pályaművel vehet részt.

További részletek a csatolt dokumentumban.

Vélemények (1)
rokon
2009.04.21.
18:23

Az újpesti pályázat ügyében:

Felhívás!A pályázók kéréseinek megfelelően a pályázat Bíráló Bizottsága a kérdések beadásának időpontját meghosszabítja2009. április 23-án 17 óráigazzal a kitétellel hogy csak e-mail formában lehet feltenni kérdéseket. (e-mail: foterkft/kukac/freemail.hu - az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges - és foepitesz/kukac/ujpest.hu - az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges). Ezen felhívást közvetlenül megküldjük minden pályázónak, aki a kiírást eddig kivette, szintén e-mail formában. A tervpályázat egyéb határidejei és feltételei nem változtak.A Bíráló Bizottság

Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk