Nézőpontok/Kritika

Víztornyok Magyarországon

1/2

?>
?>
1/2

Víztornyok Magyarországon
Nézőpontok/Kritika

Víztornyok Magyarországon

2007.06.29. 08:24

A könyv körképet kíván adni a hazai víztorony-építészetről, kezdve az egyes kastélyokhoz tartozó XVIII. századi tornyoktól, eljutva egészen napjaink víztornyaiig.

1/2

"A vízszolgáltatás leglátványosabb műtárgyai a víztornyok, amelyek híven tükrözik saját koruk szellemét, a közízlést. A legszebbek többnyire olyan kor gyümölcsei, amelyben még volt idő és igény a legapróbb részletek művészi kidolgozására is. Később a funkció mindenekfelettisége és a szűkös anyagiak háttérbe szorították (az építészet más területeihez hasonlóan) a városképi szempontokat. Ma már tudjuk, hogy a műszaki, statikai követelmények éppúgy nincsenek ellentétben az építészeti esztétika szabályaival, mint a gazdasági szempontok - et bizonyítják az elmúlt évtizedben született víztornyok. E Magyarországon egyedülálló album tehát igazi kordokumentum is." Ányos József, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke

 

A könyv körképet kíván adni a hazai víztorony-építészetről, kezdve az egyes kastélyokhoz tartozó XVIII. századi tornyoktól, a születésének 100. évfordulóját ünneplő, gyönyörű vasbeton-szerkezetes víztornyokon, a XIX. századi vasúti Intze-tornyokon keresztül a legkülönbözőbb városi és községi tégla, vasbeton és acél szerkezetes tornyokon át az ipari és mezőgazdasági felhasználású egyedi és típustervekig, eljutva egészen napjaink víztornyaiig.

Könyvesboltban nem, csak a margitszigeti víztoronyban kapható, illetve a viztorony.hu-n lehet megrendelni (megrendeles/kukac/viztorony.hu)

Kiadó: Magyar Víziközmű Szövetség
Oldalszám: 168
Magyar-angol nyelvű
Megjelent 1000 példányban, 2007.
Ára: 6825,- Ft

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk