építészet : környezet : innováció

18. Európai Réz az Építészetben Díj

határidő: 2017. április 30. CEST 00:00
A kétévente megrendezésre kerülő pályázat a réz szépségét és sokoldalúságát hirdeti, összegyűjtve a réz példaértékű és innovatív felhasználási lehetőségeit egy olyan verseny keretében, amely a kortárs európai építészet legjavát tárja a nemzetközi közönség elé. Határidő: 2017. április 30.

A pályázati tervnek réz vagy rézötvözet homlokzatburkolattal, tetőfedéssel vagy más építészeti elemmel kell rendelkeznie. Bármilyen típusú vagy méretű projekt nevezhető, a nagyléptékű épületektől a szerényebb átalakításokig. Az építészekből és kritikusokból álló zsűri, köztük Európa legbefolyásosabb tervezői fogják elbírálni a pályázatokat azok építészeti minősége szerint, a benyújtott képek alapján.
2015-ben a 17. Réz az Építészetben Díjra több mint 50 nevezés érkezett 17 országból, és mivel a réz egyre népszerűbb design trend, várhatóan nagyon izgalmas verseny elé nézünk 2017-ben is. A 2015-ös zsűri négy építészből állt: Keith Williams (Keith Williams Architects, Egyesült Királyság), Ulla Hell (Plasma Studio, Olaszország), Erik Nobel (NOBEL arkitekter, Dánia) Fernando Sa (Pitagoras Aquitectos, Portugália). Mindannyian korábbi Réz az Építészetben Díjasok, így a versenyzők szempontjából is átlátták a versenyt.

Jelentkezési határidő a 18. Díjra: 2017. április 30.

Nevezési lap letölthető innen.

Tekintse meg a 17. Réz az Építészetben Díj nyerteseit bemutató kiadványunkat.


2015 győztes: Kortárs kereskedőház, Koppenhága, Dánia - építész: BBP Arkitekter - fotó: Jens Markus Lindhe


2015 Elismerésben részesült, Közönségdíjas: VDV ház, Destelbergen, Belgium - építész: GRAUX & BAEYENS architects - fotó: Filip Dujardin


2015 Elismerésben részesült: Kompállomás, Stockholm, Svédország - építész: Marge Arkitekter - fotó: Johan Fowelin


2015 Elismerésben részesült: St. Martin Sport Központ, Villach, Ausztria - építész: Dietger Wissounig Architekten - fotó: Paul Ott


2015 Elismerésben részesült: Euravenir torony, Lille, France - építész: LAN - fotó: Julien Lanoo

 

vélemény írásához jelentkezzen be »