Közélet, hírek

261 lakással indul a Corvin Sétány következő lakóházának értékesítése

1/2

Corvin Átrium

Hirdetés
?>
?>
Corvin Átrium
1/2

Corvin Átrium

261 lakással indul a Corvin Sétány következő lakóházának értékesítése
Közélet, hírek

261 lakással indul a Corvin Sétány következő lakóházának értékesítése

2016.03.24. 09:24

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Magyarország

Cég, szervezet:
Futureal

Pezseg a magyar lakáspiac: az alacsony banki kamatok miatt a befektetők az ingatlanok felé fordultak, és az így megnövekedett keresletet a kormányzati döntések, valamint az Airbnb és hasonló szolgáltatások terjedése tovább élénkítik. 

10 év alatt évi 18 százalékos éves hozamot realizáltak a Corvin Sétány lakásbefektetői 

A Corvin Sétányon tíz év alatt megduplázódott a lakások értéke és az értéknövekedés mellett folyamatos, komoly bérleti díj hozamot is élvezhetett mindenki, aki itt vett lakást. Összességében a Corvin Sétány lakásvásárlói 10 év alatt akár éves 18%-os bruttó hozamot realizálhattak a lakásaik vételárára vetítve. Itt kezdik meg hamarosan a fejlesztés legújabb lakóépületének, a Corvin Átrium I. ütem 261 lakásának az értékesítését – jelentette be a beruházás fejlesztője, a Cordia. A cég szakértői azt jósolják: Budapest belvárosában az ingatlanárak egyre jobban közelíteni fogják a nyugat-európai ingatlanárakat.

A hazánkban nagy népszerűségnek örvendő rövid és középtávú lekötött betétek hozama a jegybanki kamat mérséklődése miatt minimális szintre csökkent. Ugyanakkor a magasabb kockázat mellett kiemelkedő hozamot kínáló befektetések – többek között a brókerbotrányok miatt is – szinte eltűntek a piacról. A nullához közelítő jegybanki alapkamatnak is köszönhető, hogy jelentősen csökkentek mind az ingatlanfejlesztési, mind a jelzáloghitelek kamatai, és ezzel párhuzamosan folytatódott a reálbér-növekedés. Vagyis a kínálati oldalon csökkentek a költségek, míg a keresleti oldalon bővültek a pénzügyi lehetőségek: ez a kombináció teremtette meg a napjainkban tapasztalható budapesti lakás-ingatlan boom alapjait.

A kormányzati döntések is segítik a lakáspiacot

A kormányzat több gazdaságélénkítő intézkedése komoly piaci reakciót váltott ki: az újépítésű ingatlanok ÁFA-jának 5%-ra csökkentése – melynek építőipart és lakáskereskedelmet élénkítő hatására a Cordia már 5 éve felhívta a figyelmet – pozitív hatást gyakorol az ingatlanfejlesztési és az építőipari szektorra. Ráadásul a kormány új otthonteremtési támogatása, a CSOK nagyobb mozgásteret és stabil hátteret ad a családoknak az eddigi elhalasztott vásárlásokhoz. Összességében az újépítésű lakások beruházási célú vásárlásának élénkülését vetíti előre a következő években.

„Mostanában gyakran hozom példának, ha az ingatlanbefektetésről kérdeznek, hogy válságok idején kötvények, részvények, bankjegyek mind hevertek már az utcán, de a lakáskulcsokra ez nem volt jellemző. Azt mindenki tudja, hogy az ingatlan bizonyítottan működő befektetési forma. Nem elég, hogy kézzel fogható, több módon is termeli a hozamot: értéknövekedéssel és az ingatlan hasznosítása, bérbeadása által. Így nem meglepő, hogy a biztonságot és elfogadható hozamot keresők visszatérnek a befektetések e klasszikusnak mondható formájához" – mondta el Földi Tibor, Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztője, a Cordia vezérigazgatója.

Az ingatlanbefektetést új megvilágításba helyezte egy újszerű hasznosítási forma, a „short stay" bérbeadás, mely – köszönhetően az olyan on-line platformoknak, mint például az Airbnb – óriási többletbevételeket hozott a piaci lehetőséget felismerők számára.

Miért az ingatlan? Miért a Cordia?

A Cordia mindig törekedett az értékálló ingatlanok fejlesztésére: minőségi, egyedi lakásokat épített jó adottságú helyszíneken, figyelmet fordítva a közterületek és a szolgáltatások fejlesztésére is, egész városrészek értékét megnövelve ezzel. Portfoliójának legsikeresebb projektje, a Corvin Sétány lakásainak példája jól mutatja, hogy a fenti üzleti modell működőképes, hiszen a minőségi, egyedi, jó lokációjú ingatlanok ideális hozamot termelnek. A 10 éve zajló, 22 hektáros, komplex területfejlesztés célja a Budapest szívében található Józsefváros kiemelkedő területének építészeti, kulturális és gazdasági újjáélesztése volt.

A több szakmai és üzleti elismerést kapott, európai léptékkel is jelentős városmegújítási projekt infrastrukturális fejlesztése és szolgáltatási környezetének, az éttermek, bevásárlási és szórakozási lehetőségek, sport központ kialakítása az utóbbi években szinte teljesen elkészült. Ennek köszönhetően a kiváló megközelíthetőség mellé már minden adottság rendelkezésre áll az ide költöző, dolgozni vagy szórakozni járó emberek számára.

A Corvin Sétány fejlesztése és lakásainak értékesítése a válság éveiben is megszakítás nélkül folytatódott. Ennek egyik legfőbb oka az volt, hogy ezek a lakások kimondottan keresettek a bérleti piacon: amellett, hogy minőségben és szolgáltatási környezetben kiemelkednek a többi belvárosi ingatlan közül, szinte az összes jelentős budapesti egyetemhez közel vannak.

Corvin Átrium
2/2
Corvin Átrium

A lakás, mint befektetési termék

10 év alatt a 2010-ben Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanfejlesztési projektjének megválasztott Corvin Sétány lakásainak értéke megduplázódott, a bérleti díjak pedig folyamatosan emelkedtek. A Corvin Sétány található lakások bérleti hozamából és értéknövekedéséből összevont hozam éves szinten átlagosan elérte a vételárra vetített 18%-ot. „A Corvin Sétány legújabb lakóépülete, a Corvin Atrium első ütemére március 11-én kezdtük el a regisztrációk befogadását, az értékesítés pedig áprilisban indul. Az ingatlanjaink piaci elismertségét az is alátámasztja, hogy a megkezdett regisztrációs időszakban egy hét alatt közel 500-an jelezték vételi szándékukat az elérhető 261 lakására. A széles méretválaszték (27-141nm), a különleges építészeti design (emelt bejárati szint, földszinti átriumos kialakítás), és az okos otthon megoldások egyaránt megtalálhatóak lesznek legújabb lakóházunkban" – mondta el Cordia legújabb fejlesztéséről Földi Tibor.

Ingatlanbefektetés hozzáadott értékkel

A Cordiánál elérhető property management szolgáltatás lényege, hogy levegye az ingatlan bérbeadásával kapcsolatos terheket a vevő válláról. A Cordia szakemberei igény esetén berendezik, bérbe adják és üzemeltetik az ügyfél lakását, így a hozam termelés gazdaságos és nem igényel plusz időráfordítást a vevő részéről. Ez a komplex szolgáltatás csomag egyedüli a magyar piacon.

A Corvin Sétányon a közel 100 üzlet mellett sport- és wellness-központ, uszoda, éttermek, kávézók, posta és bankfiókok is megtalálhatóak, ráadásul tájépítész által tervezett, modern, zöld közterek teszik még élhetőbbé a területet. Az itt felépült több mint 1500újépítésű lakást 100%-ban eladták.

Hova tart az új lakás piac? Mit tervez a Cordia?

Mivel egyre kevesebb a beépíthető belvárosi telek, az újlakás-kínálat nagymértékben csökken majd, ami több elemző szerint azt eredményezheti, hogy hosszabb távon a jó adottságú belvárosi lakások értéke egyre közelebb kerül majd a Nyugat-Európai árszínvonalhoz. A következő években várhatóan a jegybanki alapkamat, így a betéti kamatok is alacsonyan maradhatnak, ami fenntartja a befektetői keresletet a jó adottságú ingatlanok iránt. Ezekre a trendekre reagálva a Cordia 2016 tavaszán, a Corvin Sétányon kívül más területen is megjelenik majd kiváló befektetési lehetőséget biztosító új épülettel.

forrás: sajtóközlemény

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

A Hilton szálló // Egy hely + Építészfórum

2024.06.05. 14:37
9:40

Az Egy hely soron következő részében a Budai Várnegyed egyik legelutasítottabb épületének, a Hilton szálló építésének történetét mutatja be. A közel fél évszázados hotel mégis a budai látkép fontos részévé vált, különleges architektúrájával egyszerre különül el és illeszkedik a középkori romok, és a szomszédos épületek sokszínűségéhez.

Az Egy hely soron következő részében a Budai Várnegyed egyik legelutasítottabb épületének, a Hilton szálló építésének történetét mutatja be. A közel fél évszázados hotel mégis a budai látkép fontos részévé vált, különleges architektúrájával egyszerre különül el és illeszkedik a középkori romok, és a szomszédos épületek sokszínűségéhez.

Nézőpontok/Történet

A Tóth Árpád sétány // Egy hely + Építészfórum

2024.06.05. 14:34
9:25

Hadászati célokat szolgáló sikátorból gesztenyesorral és japán cseresznyefákkal tűzdelt gáláns sétány, a Budapestre nyíló egyik legszebb kilátással. A sétány sokszínű, rétegzett történetét az Egy hely csapata mutatja be.

Hadászati célokat szolgáló sikátorból gesztenyesorral és japán cseresznyefákkal tűzdelt gáláns sétány, a Budapestre nyíló egyik legszebb kilátással. A sétány sokszínű, rétegzett történetét az Egy hely csapata mutatja be.