A bor filozófiája és az építészet
Borismereti gyorstalpaló a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Sport és Borbarátok Egyesülete szervezésében az Építészpincében.első alkalom: május 5. kóstolástechnika + fehér borok kóstolása
Borismereti gyorstalpaló a Magyar Építõmûvészek Szövetsége és a Sport és Borbarátok Egyesülete szervezésében az Építészpincében
2008. május 5 - június 16.
Mikor és kinek ajánljuk a tanfolyamot?
- Ha nagyon kedveli a borokat, de hiányoznak bizonyos elméleti alapok, vagy nem tudja, pontosan mit takarnak az egyes szavak, amelyekkel a borokat jellemzik
- Ha most még ugyan teljesen laikus, de érteni akar a borokhoz, tudni szeretné, mitõl jó egy bor
- Ha szeretne társaságában az új, szilárd alapokon álló tudásával elismerést kiváltani
- Ha munkakörében fontos, hogy jól ajánljon bort vendégének, ügyfelének.
Hogyan, milyen tematikával és mennyi idõ alatt?
Minden alkalommal borkóstolás (5-7 tétel), vakkóstolás, borleírás, az éppen aktuális fajtákból, tesztlapok segítségével és szemléltetõ anyagok vetítésével.
4 alkalom kéthetente hétfõnként 19-22-ig
Minden alkalommal: elõadások + tematikus kóstolók
I. 2008. május 5. Kóstolástechnika + fehér borok kóstolása
II. 2008 május 19. Borhibák és borbetegségek + rose borok kóstolása
III. 2008 június 2. Típus és fajborok + vörös borok kóstolása
IV. 2008 június 16. Ételek és italok párosítása+ tokaji borok kóstolása
Magyarország borvidékei és a borkészítés “technológiai trükkjei" kerülnek bemutatásra az elõadások alkalmain.
Mennyibe kerül és mit tartalmaz?
MÉSZ tagoknak 33.000 Ft,
Nem tagoknak 39.000 Ft,
Amely tartalmazza:
- elõadásokat
- bemutatott, kóstolási borokat
- írásos nyomtatott anyagokat
Ki a tanfolyam szakmai vezetõje?
Waller Zoltán sommelier az Andante Borpatika pohárnoka.
Helyszín?
Építészpince Budapest 1088 Ötpacsirta u. 2
A vizsga hogyan történik?
Elméleti és gyakorlati vizsgával zárul.
Elméleti vizsga: tesztlapok kitöltése
A gyakorlati vizsga: egy egynapos buszos szakmai bortúra alkalmával történik, két különbözõ méretû és különbözõ technológiát alkalmazó pincészetben, borkóstolókkal és ebéddel. (külön fizetendõ az egynapos buszos bortúra!)
Akik sikeresen elvégezték a tanfolyamot oklevelet kapnak róla.
Lesz folytatás?
A középfokú modulban: szarvasgomba, párlat, kávé, szivar, tea, sajt, csokoládé ismerete és a világ borászatai, kerülnek terítékre.
Meddig és hogyan lehet jelentkezni?
Jelentkezni április 30-ig a következőképpen:
- A kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével a meszorg/kukac/t-online.hu email címre, vagy a 318-4699 –es fax számra, illetve személyesen a MÉSZ titkárságon (H-CS: 9-15, P:9-13)
- 20 000 Ft elõleg befizetésével a MÉSZ titkárságon
Kérdése van?
További kérdéseivel keressen bátran a tanfolyamszervezõhöz!
MÉSZ – Kreisz Brigitta 318-2444, meszorg/kukac/t-online.hu
SBE - Halas Csaba sommelier, tanfolyamszervezõ 06-30-2525-274, hacsa/kukac/sbe.hu
A kurzus minimális létszáma 15 fõ a maximális létszám 20 fõ!
A jelentkezéseket a befizetés sorrendjében fogadjuk el!
Borbaráti üdvözlettel:
Kálmán Ernõ - MÉSZ elnök
Sibisanu Emil - SBE elnök
Megj: A képzésen résztvevő építészek sajátkészítésû borait is beépítjük a kóstolósorokba amennyiben igény van rá és ezt előzetesen jelzik a szervezők felé.