építészet : környezet : innováció

A Budapesti Építész Kamara közleménye az építészek felé a fővárosi feladatok állásáról

A BÉK közleményben tájékoztatja az építészeket a Kamara és a Főváros vezetése közötti együttműködésről, érdek-képviseleti munkájának jelenlegi állásáról.

Mint az köztudott, a tavaly októberben megválasztott új fővárosi főpolgármester, Tarlós István úr szűk körű szakmai tanácsadó testületet hozott létre, amelynek vezetését az év elején kinevezett Kerekes György főosztályvezető úrra bízta. Sajnálatos módon szakmánkat képviselő köztestületek jelenlétére és közreműködésére nem számítottak.

Ez év április 21-én Tarlós úr a MVGYOSZ tagjainak és képviselőinek tájékoztatót tartott Budapest fejlődéséről. A tájékoztató utáni nyilvános eszmecserén a Budapesti Építész Kamara felhatalmazást kapott arra, hogy a következőkben részt vegyen a szűk körű szakmai előkészítő munkában. A városházán folyó tevékenység komplex városfejlesztési stratégia, városépítészeti koncepció és néhány konkrét projekt meghatározására irányul.

Kamaránk képviselete elérte, hogy már a fővárosi stratégiai feladatok előkészítését is workshop-ok és pályázatok útján lehessen megoldani. Ennek a tevékenységnek a konkretizálása, azaz a feladatok meghatározása és nyilvánosságra hozása a közeljövőben megtörténik.

Az elmúlt két hónapban szoros együttműködés alakult ki a Főváros és a Kamara között, mely záloga lehet a szakmánk, lehető legelőnyösebb érdekképviseletének.

Bálint Imre DLA
elnök

Kapcsolódó oldal:

Nyílt levél a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége elnökének

 

4 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »