építészet : környezet : innováció

A jövő városai magyar cégek szemével Barcelonában

A jövő városainak intelligens megoldásokat nyújtó hét magyar cég mutatkozott be termékeivel az elmúlt napokban Barcelonában, a Smart City Expo World Congress, és a European Utility Week elnevezésű nemzetközi rendezvényeken.

Az Európában egyedülálló, a fenntartható várostervezési megoldásokra fókuszáló Smart City Expo World Congress résztvevői megismerhették a Platio nevű magyar startup cég újrahasznosított anyagból készült térkövét, amely napenergiát felhasználva képes áramot is termelni, valamint a BeeRides nevű startup szolgáltatását, amely az autókölcsönzést forradalmasítja a többnapos külföldi utazás során a reptéri pakolókban hagyott autók bérbeadásával.


European Utility Week


A European Utility Week magyar standján közművállalatoknak termékeket és szolgáltatásokat kínáló magyar cégek voltak jelen: a WM Rendszerház Kft., KonSys Kft., Geometria Kft., Electromega Kft. és az IP Systems Kft. A magyar kiállítók a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programján keresztül nyerték el a részvételi lehetőséget, amely 2015 végén indult azzal a céllal, hogy az ígéretes innovatív vállalkozások számára megjelenési lehetőséget biztosítson neves nemzetközi rendezvényeken, startup eseményeken, ahol a lehetséges befektetők előtt is bemutatkozhatnak. A szervezők Smart City Expo World Congressre több mint 14 ezer, a European Utility Weekre mintegy 10 ezer látogatót vártak.

forrás: MTI

 

vélemény írásához jelentkezzen be »