építészet : környezet : innováció

A Jövőház Centrumban új épületeket terveznek

Civil és nem kormányzati szervezetek valamint két építésziroda együttműködésével új, független ökoépítészeti tervező és tanácsadó konzorcium jött létre Budapesten.

Civil és nem kormányzati szervezetek valamint két építésziroda együttműködésével új, független ökoépítészeti tervező és tanácsadó konzorcium jött létre Budapesten, a Jövőház Centrumban új épületek tervezéséhez illetve épület-felújításokhoz kapcsolódó szakértői feladatok ellátására. A Jövőház Közhasznú Társaság, a Független Ökológiai Központ Alapítvány, a Belső Udvar Építésziroda és az Öko Modern Kft. részvételével indított szolgáltatás keretében lehetőség nyílik a különböző energiahatékonyságot szolgáló megoldások és a megújuló energiaforrások helyi alkalmazási feltételeinek vizsgálatára és tervezésére családi- és társasházak, közintézmények és üzemépületek esetében egyaránt.

A szolgáltatás célja, hogy az épületek esetében a szóba jöhető környezetbarát és energiatakarékos építészeti és gépészeti megoldások teljes köre mérlegelésre kerüljön, és a leginkább megfelelőek kerüljenek kiválasztásra és megvalósításra. A szakértők a konkrét projektek igényei szerint az energiahatékonyság témakörén túlmenően kitérnek az épületek üzemeltetése során felmerülő egyéb fenntarthatósági szempontok (hulladékgazdálkodás, növényzettelepítés, esővíz-hasznosítás, ergonómia stb.) vizsgálatára, alkalmazásuk helyi lehetőségeinek feltárására is.
 
További információ a szolgáltatásról a Jövőház Centrum weboldalán (www.jovohazcentrum.hu) található.


Jövőház Centrum
1064 Budapest, Izabella u. 91
Tel./Fax: +36 1 886 7383
E-mail: info/kukac/jovohazcentrum.hu

vélemény írásához jelentkezzen be »