építészet : környezet : innováció

A legjobbak legjobbjaként ünnepelték a FAKRO-t

Az Iconic Awards - idén az "Innovatív építészet – Az építészet teljes világa" szlogennel - az egyik első független, nemzetközi formatervezési pályázat, mely a különböző területek közötti kölcsönhatásokat is figyelembe veszi. A Német Formatervezési Tanács által alapított díj 'Best of Best' kategóriájában nyert a FAKRO, mégpedig a DXW járható felülvilágító ablakáért.

A verseny elsősorban a nemzetközi bemutatókon megjelenő, belsőépítészettel és formatervezéssel, valamint építészeti kontextusba helyezett kommunikációval megkülönböztetett építőipari termékekre összpontosít.

A Német Formatervezési Tanács mint az építészet és a formatervezés nemzetközi szakértője, egyfajta összekötő kapocsként működik a tervezők és az építőipar szereplői között. Díjait nemzetközi szintű minőségi, fejlesztési és kreatív elismerésként tartják számon. A zsűri tagjai építészek, belsőépítészek, formatervezők és márkakommunikációs szakemberek. A FAKRO termékét építészeti szempontból innovatív jellege miatt választották ki.

"Az innováció a FAKRO génjeiben van, és az egyik legfontosabb hajtóerő a folyamatos fejlesztés hátterében. A felhasználók kényelmét szem előtt tartva készítjük el termékeinket. Ez a rangos díj elismeri erőfeszítéseink, illetve motivációs forrás számunkra és piaci partnereink számára, hogy innovatív megoldásokat hozzunk létre." - mondta el Sławomir Gawlik, az Fakro Csoport marketing igazgatója.


fotó: FAKRO


A DXW felülvilágító ablak lehetővé teszi, hogy olyan életteret hozzunk létre a lapostetőn, amely teraszként vagy tetőkertként is funkcionálhat, miközben bőséges mennyiségű természetes fény jut a lapostető alatti helyiségbe. A DXW felülivilágító ablak előremutató formatervezésének, megnövekedett terhelhetőségének és speciális csúszásgátló bevonatának köszönhetően teljes biztonsággal sétálhatunk keresztül felületén. Mindeközben sok természetes fényt nyer a belső tér, ami nélkülözhetetlen a jólétünkhöz.

"A nemzetközleg is jegyzett, rangos díjat az építészekkel való szoros és hosszú távú együttműködés egyik gyümölcsének tartjuk. Ők ösztönöznek minket nap, mint nap innovatív megoldások kialakítására." - fejtette ki Małgorzata Respekta, a FAKRO vezető építészeti szaktanácsadója.

FAKRO

 

 

Fakro