Egyéb cikkek

A Magyar Nemzeti Galéria „A” épület fogadótereinek kialakítása

1/4

MNG hallgatói pályázat megosztott II. díj - Kozma Zoltán György, Mózes Ádám

MNG  hallgatói pályázat megosztott II. díj - Kozma Zoltán György, Mózes  Ádám
MNG hallgatói pályázat megosztott II. díj - Kozma Zoltán György, Mózes Ádám
MNG hallgatói pályázat megosztott II. díj - Kozma Zoltán György, Mózes Ádám
MNG  hallgatói pályázat megosztott II. díj - Kozma Zoltán György, Mózes  Ádám
MNG hallgatói pályázat megosztott II. díj - Kozma Zoltán György, Mózes Ádám
MNG hallgatói pályázat megosztott II. díj - Kozma Zoltán György, Mózes Ádám
1/4

MNG hallgatói pályázat megosztott II. díj - Kozma Zoltán György, Mózes Ádám

A Magyar Nemzeti Galéria „A” épület fogadótereinek kialakítása
Egyéb cikkek

A Magyar Nemzeti Galéria „A” épület fogadótereinek kialakítása

2010.04.20. 08:27

Megosztott második díjban részesült a 28-as pályamű, szerzői: Kozma Zoltán György, Mózes Ádám

Megosztott második díjban részesült 
a 28-as pályamű,
szerzői: Kozma Zoltán György, Mózes Ádám

 

MNG  hallgatói pályázat megosztott II. díj - Kozma Zoltán György, Mózes  Ádám
1/4
MNG hallgatói pályázat megosztott II. díj - Kozma Zoltán György, Mózes Ádám

MNG hallgatói pályázat megosztott II. díj - Kozma Zoltán György, Mózes Ádám
2/4
MNG hallgatói pályázat megosztott II. díj - Kozma Zoltán György, Mózes Ádám

MNG hallgatói pályázat megosztott II. díj - Kozma Zoltán György, Mózes Ádám
3/4
MNG hallgatói pályázat megosztott II. díj - Kozma Zoltán György, Mózes Ádám


 


Bíráló Bizottság értékelése

A múzeum bejáratának könnyebb felismerhetőségét, illetve annak egyértelműbb megközelítését a bejárat előtti, a kiskockakőtől eltérő anyagú és színű, a bejárat felé sűrűsödő elemekre bízza. Térszervezése jó, előnye, hogy a funkciók nagy részét a nyugati homlokzattól „elhúzza”, de kár, hogy ezt a vizesblokkal és a múzeumi bolttal nem teszi meg. Kérdéses a változtatható ruhatár megoldása, s így a fennmaradó részen a változó kiállítás helye is. Vertikális térszervezése kiváló. Jó helyen oldotta meg az elbontott lépcső helyett az új lépcsőt, illetve az üvegezett liftet, melyek így, és ezen a helyen a múzeum minden szintjét össze tudják kötni. Belsőépítészeti, design javaslatai (a fehér burkolatú belső tér, a különböző pultok) elegánsak, a funkcióhoz illően visszafogottak. A terv legnagyobb erénye a vertikális térszervezése, és az eddiginél világosabb belső kialakítása.

Értékei miatt a tervet a BB megosztott 2. díjban részesíti.

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk