építészet : környezet : innováció

„A megváltozott igények és az építőanyagok felgyorsult fejlődése elengedhetetlenné teszi a szaktudás fejlesztését”

Veszprémben (02.15.) és Pécsett (02.17.) folytatódik a TetőPont szakmai továbbképzés-sorozat második évada.(x)

A megváltozott igények és az építőanyagok felgyorsult fejlődése elengedhetetlenné teszi a szaktudás fejlesztését

Erre a gondolatra épült Iványi András, okleveles építészmérnök, a BME Épületszerkezettani tanszéke óraadó tanárának, a magas tetők tervezési tendenciáit elemző előadása Kecskeméten, az idén második alkalommal megrendezésre kerülő, idén is 12 városba ellátogató TetőPont szakmai továbbképzésen.

A továbbképzés sorozat a jelenkori elvárásoknak megfelelő ökologikus, a homlokzaton és a tetőn elvégezhető értéknövelő felújítások témakörét tűzte idén zászlajára.

Álljon itt néhány gondolat kedvcsinálóként a Budapesten és Kecskeméten, több mint 200 szakember előtt elhangzott előadásokból.

A homlokzat-felújítások témakörében elhangzó előadások között nem csak épszerk kérdések kerülnek terítékre, de gazdaságossági, megtérülési összehasonlítást hallhatunk egy valós panelépület EPS és szerelt átszellőztetett homlokzat burkolattal történő felújítására is. Jóllehet különösen a nyári hővédelemben jelentős szerepet játszhat, épületenergetikai szempontból gyakran méltatlanul elfeledett árnyékolástechnikai megoldás alkalmazása során is gyakran szükséges a beruházó gazdaságossági számításokkal történő meggyőzése – ez derült ki a szabályozható árnyékolástechnika mai megoldásait elemző előadásból.

A homlokzatok felújítása során természetesen nem lehet figyelmen kívül hagyni a hőszigetelés és homlokzatképzés különböző alternatíváit, amellyel több előadás is foglalkozik: az Ecose technológiával készülő, környezetbarát szálas hőszigetelés és kiváló ökomérleggel rendelkező PIR keményhab szigeteléssel kapcsolatos kérdések mellett szinte minden előadó felhívta a figyelmet a tanúsított rendszerek használatának fontosságára. Itt a néha anyagi megfontolások és a tervezői, kivitelezői felelősség áll egymással szemben.

A tetővel foglalkozó előadások között hallhatunk a viharálló tetők kialakításának módjáról, a magas- és lapos tetők biztonságos és értékálló hőszigetelési megoldásairól, illetve előadások foglalkoznak mind a tetőn, mind a homlokzaton elhelyezett ablakok energetikában elfoglalt szerepével is.

Az Európa több országában a Model Home 2020 programban felépülő aktívházak elmúlt évben működés során összegyűjtött tapasztalatai mellett minden témában magyar és külföldi példák segítségével mutattak követendő példát az előadók.

Az egymást egyes helyszíneken váltó, gyakorló építész előadók - Patartics Zorán, Horváth András, Erő Zoltán, Dr. Farkas Gábor, Dr. Csanády Gábor – a konkrét példákon túl a felújítások városépítészeti, építőművészeti jelentőségét is körüljárják – mindannyian a rájuk jellemző egyéni megközelítéssel.

A TetőPont szakmai továbbképzés és konferenciasorozat előadásai március 22-ig még Veszprémben, Pécsett, Győrben, Dunaújvárosban, Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon, Szegeden, Székesfehérváron és Keszthelyen várják az építészeket és a kivitelezés különböző területein dolgozó szakembereket.

További információ www.buildrendezvenyek.hu

T: 23/611-028

Helyszínek és időpontok:

 • Budapest – Február 8. kedd, Hungexpo 25-ös Pavilon (1101 Budapest Albertirsai út 10.)
 • Kecskemét – Február 10. csütörtök, Hotel Három Gúnár (6000 Kecskemét, Batthyány u. 1-7.)
 • Veszprém - Február 15. kedd, Hotel Betekints (8200 Veszprém, Völgyi u. 4.)
 • Pécs – február 17. csütörtök, Hotel Laterum (7633 Pécs, Hajnóczy József u. 37-39.)
 • Győr – Február 22. kedd, Hotel Famulus (9027 Győr, Budai út 4-6)
 • Dunaújváros – Február 24. csütörtök, Dunaújvárosi Főiskola S-01-es konferenciaterem (2401 Dunaújváros, Táncsics M. u. 1/A.)
 • Debrecen – Március 1. kedd, Hotel Aquaticum (4032 Debrecen, Nagyerdei Park 1.)
 • Nyíregyháza – Március 2. szerda, Hotel Pagony (4400 Nyíregyháza, Újmajor) * Székesfehérvár – Március 8. kedd, ALCOA – KÖFÉM Klubház (8000 Székesfehérvár, Verseci u. 1-15.)
 • Miskolc – Március 10. csütörtök, ITC (3530 Miskolc, Mindszent tér 1.)
 • Szeged – Március 17. csütörtök, Hotel Forrás (6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24.)
 • Keszthely – Március 22. kedd, Hotel Helikon (8360 Keszthely, Balatonpart 5.)

A rendezvények 9.00-kor kezdődnek és előreláthatólag 16.00-16.30 között érnek véget.

Az online regisztráció a www.creaton.hu vagy a www.buildrendezvenyek.hu oldalról közelíthető meg.

MÉK: 2 pont (2010/295.), MMK: 1 pont (1/2010/0049)

További információ Build-Communication Kft. - info[kukac]buildmarketing.hu - T: (23) 611-028

(x)

 

vélemény írásához jelentkezzen be »