Pályázatok/Magyar

„A Római Kapuja” – építmények létesítése, üzemeltetése és a közösségi funkció erősítése

1/2

Övezeti tervlap

?>
Övezeti tervlap
?>
Forrás: OBVF
1/2

Övezeti tervlap

„A Római Kapuja” – építmények létesítése, üzemeltetése és a közösségi funkció erősítése
Pályázatok/Magyar

„A Római Kapuja” – építmények létesítése, üzemeltetése és a közösségi funkció erősítése

2021.05.13. 13:16

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer nyilvános pályázatot hirdetett a Vitorla utca és Nánási út találkozásánál fekvő területen közfunkciót is ellátó kereskedelmi és vendéglátó egységként működő építmények kialakítására és üzemeltetésére, melyek hozzájárulhatnak majd a környékbeli lakosság számára hozzáférhető közösségi funkciók erősítéséhez.

Óbuda-Békásmegyer frekventált részén, a Római part déli szakaszának közvetlen szomszédságában lévő Budapest III., Vitorla u. 23152/81 hrsz. alatti ingatlan a kiíró 1/1-es tulajdonában lévő beépítetlen, ÓBÉSZ övezeti tervlapja alapján Lk-T/AI/SZ-I2 besorolású telek. A pályázat tárgya a telken új, a felhívás városépítészeti előírásait és funkcionális szempontjait figyelembe vevő, esztétikus megjelenésű építmények kialakítása, a kapcsolódó terület közösségi célú hasznosítása, valamint ezek üzemeltetése.

A kialakítandó építmény a nyertes pályázó tulajdonát képezi. A kiíró a tulajdonában álló terület használatát a nyertes pályázó számára bérleti díj ellenében biztosítja. Az ajánlat a bérleti díj összegére vonatkozik, de a bírálatnál külön figyelmet fordítanak az építmény építészeti kialakítására, az építményben végzett kereskedelmi és vendéglátóipari tevékenység jellegére, típusára, illetve a pályázó további vállalásaira (pl. területrendezés; területüzemeltetés, és a hozzá kapcsolódó közterület karbantartása; illemhely létesítése és üzemeltetése; szabadidős, közösségi funkciók létrehozása és működtetése). A projekt keretében akár több építmény kialakítása is támogatható (max. 2 db), így egy ajánlatevő több építmény telepítésére is nyújthat be pályázatot. A helyszín igény szerint bármikor megtekinthető, de szervezett helyszíni bejárást nem biztosít a kiíró.

Övezeti tervlap
1/2
Övezeti tervlap

A nyertes projektet benyújtó jelentkezővel bérleti szerződést kötnek, az ingatlanon kialakítandó teljes építmény és a hozzá kapcsolódó terület (pl. előtér, terasz, előkert) üzemeltetése céljából. A bérleti jogviszony tervezett kezdő időpontja: 2021. szeptember 15. A hasznosítás időtartama pedig 5 év határozott idő, mely a bérlő kérelme esetén további 5 év határozott időtartamra hosszabbítható.

A jelentkezéshez legalább koncepció szintű műszaki tervet (koncepcióterv) kell benyújtani, a mellékletben leírtaknak megfelelő minimális tartalommal elkészítve, valamennyi tervezett pályázati elemre kiterjedően (pl. az építmény(ek)ről, területrendezés esetén a kapcsolódó beavatkozásokról). A tervnek meg kell felelnie a felhívás városépítészeti előírásainak.

A pályázathoz ezenkívül mellékelni kell az üzemeltetési koncepciót, amely tartalmazza az építmények és a kapcsolódó területek üzemeltetésére vonatkozó konkrét vállalásokat jegyző nyilatkozatot. Elvárás annak ismertetése, hogy a pályázó milyen módon vállalja a teljes ingatlan és a hozzákapcsolódó közterület vagy annak egy részének tisztántartását, karbantartását.

Fontos még, hogy a pályamunkában a közösségi funkció erősítését célzó tevékenységek bemutatását tartalmazó dokumentumot is csatolják a jelentkezők. Cél, hogy az építmény által kínált kereskedelmi, vendéglátóipari szolgáltatás, továbbá a kapcsolódó szolgáltatások hozzájáruljanak a létesítmény közösségi térként való működéséhez, ezáltal lehetőséget teremtve a találkozásokra, közösségi programokra a környéken élők és az idelátogatók számára. Ilyen lehet például kerékpártároló, kerékpáros szolgáltatások, kutyás használók számára kényelmi szolgáltatások (pl. lefetytál, árnyékolás kialakítása, fiatalok számára kültéri sportolási lehetőség – pingpong, tollas, füves focipálya, homokos röplabdapálya –, valamint szabadidős eszközök biztosítása, bérbeadása).

A nyertes feladata az építmény engedélyezési terveinek elkészítése, engedélyeztetése, majd a szerződéskötést követően a végleges tervdokumentáció elkészítése, illetve a főépítész által jóváhagyott terv alapján az építmény megépítése, a működéshez, az üzemeltetéshez és a használathoz szükséges engedélyek beszerzése.

Javasolt tevékenységi körök: kávézó, szendvicsező, cukrászda-fagylaltozó. Az építményekben végezhető tevékenységeknek igazodniuk kell a környék hangulatához, és növelniük kell a terület közösségi, szabadidős hasznosítását. 

Az ajánlatot a bérleti díj összegére kell tenni. A kiíró a pályázókkal tárgyalást folytathat le, továbbá abban az esetben, ha a beadási határidőig több, megfelelő tevékenységi kört vállaló pályázat érkezik be, a bérleti díj nagyságára licitet tarthat. Amennyiben egy pályázatot több cég szeretne együttesen benyújtani, közös konzorciumot szükséges létrehozni, a konzorciumi megállapodást pedig a részletes kiírásban leírtak alapján kell megfogalmazni.

A pályázat benyújtásának helye és módja:

A pályázat benyújtási határideje: a pályázati felhívás megjelenésétől számított 45 nap. (Május 12-től.)

A pályázatok benyújtásának címe: személyesen és postai úton Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. irodája (cím: 1033 Budapest, Fő tér 2. II. emelet 17.). Elektronikusan: info@obvf.hu címre.

A tartós járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel lehetőség van a pályázatok elektronikus úton történő benyújtására is. A pályázat benyújtásának feltétele a pályázatra való online jelentkezés (díjmentes regisztráció). A regisztráció keretében jelezni szükséges az alábbi adatokat:

- a pályázó szervezet cégadatai (cégnév, székhely, adószám, képviselő neve – konzorcium esetében a konzorcium vezetőjére vonatkozóan),

- a kapcsolattartásra vonatkozó információk (kapcsolattartó neve, telefonszáma, email- és postai címe).

Mind a regisztrációt, mind az elektronikus pályázatokat az info@obvf.hu címre várják.

A regisztráció akkor teljes, ha a pályázó szervezet az info@obvf.hu címről e-mailes visszaigazolást kap. A jelentkezést a pályázati határidő előtt legkésőbb 3 munkanappal meg kell tenni. Hiányos jelentkezés esetén az esetleges adatpótlásokat követően visszaigazolás a pályázat benyújtása előtti utolsó munkanapon 16.00 óráig adható ki.

Személyes és postai úton a pályázatokat zárt borítékban, papíron 1 példányban és digitálisan 1 adathordozón szükséges benyújtani. Elektronikus pályázat esetén a dokumentáció emailen pdf-formátumú melléklet(ek) formájában nyújtható be. Nagy terjedelmű csatolmány esetén a fájlok linken történő megosztása, fájlküldő használata megengedett. Postai úton történő beküldéskor a benyújtási határidőig beérkezett pályázatokat fogadják el. A benyújtandó anyagokat magyar nyelven várják.

A teljes kiírás, a jelentkezés menetének részletei a csatolt dokumentumok között megtalálhatóak, illetve az alábbi linkre kattintva elérhetőek.

A pályázatról bővebb felvilágosítás kapható Dr. Horváth Dániel vezető projektmenedzsertől, e-mail: horvath.daniel@obvf.hu vagy Teppert Zsolt pályázati projektmenedzsertől, e-mail: teppert.zsolt@obvf.hu. Tel.: +36-1-244-8225.

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk