építészet : környezet : innováció

A vártnál nagyobb az érdeklődés a TETŐAkadémia 2012 rendezvényein

Nagyobb a résztvevők száma a TETŐAkadémia 2012-es roadshow-ján, mint amire a szervezők számítottak. A vidéki helyszínek is sikeresen szerepeltek, a március 29-i budapesti konferenciára pedig már több mint 300-an jelentkeztek. Rövid összefoglaló az eddigi tapasztalatokról, az idei tematikáról és fogadtatásáról.

Nagyobb az érdeklődés, mint amire a szervezők számítottak: március 20-án Miskolcon mintegy ötvenen, 22-én Győrben pedig több mint hetvenen vettek részt a TETŐAkadémia 2012 Építészkonferencián. A március 29-i budapesti rendezvényre regisztráltak száma 300 fölött jár, ami azt jelenti, hogy a BME Díszterme zsúfolásig telt. A fővárosi esemény kiemelt vendégei Hetesi Zsolt fizikus, Sigray Judit és Zoboki Gábor építészek lesznek.

Bár az építőipar mélyrepülése továbbra is tart, a rendezvénysorozat résztvevőinek száma magasabb, mint tavaly – ez nagy meglepetésként érte a szervezőket. Ebben jelentős szerepe lehet annak, hogy egyre több csatornán hirdetik meg az eseményt és jól felépített kommunikációs stratégia mentén hívják meg az embereket.

 

Tetőakadémia 2012
 

 

Az energiatudatosság és -válság idei tematikája telitalálatnak bizonyult. A 2012-es Tetőakadémia legsikeresebb meghívott előadója Hetesi Zsolt fizikus, aki a rendezvények elején gondolatébresztő előadásával szembesíti a hallgatóságot az energiaválság fenyegető tényével, majd a nap végén megoldásokat is kínál a mai helyzetre, főként a természetből vett minták alapján. „A konferencia résztvevői közül kevesen hallottak még róla és sokak számára külön örömöt jelentett az előadása, mert korábban még nem találkoztak hasonló megközelítéssel és mentalitással” – foglalta össze eddigi tapasztalatait Seidl Tibor, a rendezvény moderátora.

Sigray Judit építész bemutatja, hogy építészeti minőséget hordozó épületeket is lehet tervezni passzívház kivitelben, hazánkban is. A fővárosi esemény nagy érdeklődéssel várt előadása Zoboki Gábor prezentációja, aki a törökbálinti Telenor-székház környezettudatos koncepcióját és megoldásait fogja ismertetni.


Garai Péter

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »