építészet : környezet : innováció

A Visart Művészeti Akadémia diploma kiállítása

kezdés: 2016. május 20. CEST 10:00vége: 2016. május 26. CEST 18:00
A francia-magyar Visart Művészeti Akadémia végzős évfolyama négyéves tanulmányait követően diplomavédés előtt áll. A diploma kiállítás megnyitója május 20-án 18 órakor lesz, bevezető szöveget mond Torday Gábor kreatív igazgató, a Visart tanára.

Diploma kiállítás
VISART Művészeti Akadémia, Vizuális Kommunikáció szak, 2016

Az esemény egyúttal az Inspirál falavatója is.

A VISART Művészeti Akadémia a párizsi Ecole d’Art Maryse Eloy társintézménye, 2004-ben kezdte meg működését Budapesten. Vizuális kommunikáció szakán párhuzamosan négy szakirányt tanulnak hallgatóink: reklám, multimédia (animáció és webdesign), csomagolás és grafikai tervezés (arculat, plakát, tipográfia, kiadvány), sikeres diplomavizsgájuk után francia diplomát szereznek.

A fiatal tervezők a vizuális kommunikáció különféle területein dolgoztak az elmúlt négy évben, a diplomastandon ezekből is mutatnak megoldásokat. Ilyenek pédául a budapesti Francia Intézettel kooperációban megvalósuló és ott bemutatott plakátsorozatok és animációk a frankofónia témájáról, egy pályakezdő művészeket támogató honlap, applikáció és a hely arculata InkubARTor néven, csomagolástervek az ország tortája rendezvénynek, társadalmi célú integrált reklámkampány a szűrés-tudatosság javítására vagy „kis esti multipack” egy új kézműves sörnek.

Az iskolai feladatok mellett a végzősök bemutatják komplex diplomaprojektjüket, ami érdeklődési területüknek megfelelően szerteágazó: a magyar lélekpénz egy új, keserédes magyar papírpénz, mely a magyar mentalitáson alapszik; a Játszma egy okos étterem arculat inzulin-rezisztensek számára; a Designus egy szórakoztató, ismeretterjesztő társasjáték a grafikusi szakmáról; a Sensus pedig kísérleti tipográfia-animációk és plakátok sorozata különböző hangulatok kifejezésére.

Lesz kifejezetten a rajongóknak szóló kreatív csomag az Éjszakai cirkusz című fejlődésregényhez; reklámkampány egy vércukormérő okos karkötőhöz az 1-es típusú cukorbetegek életének megkönnyítésére; mobil applikáció a fiatal külföldi turistáknak, hogy felfedezzék Budapest atipikus oldalát és személyre szabott emléktárgyakkal utazzanak haza; és kiadvány, amely az alternatív vizuális neveléshez ajánl gyakorlatokat és vizuális képességeink tudatosabb használatára bátorít.

A 2016-ben diplomázók névsora: Dibusz Kitti, Király Rebeka, Kornacker Hajnalka, Nagy Eszter, Szabó Fruzsina, Szatmári Benjámin, Vadas Angéla, Zrupkó Diána.

A kiállítás FB eseménye: https://www.facebook.com/events/1159134294117993/

A kiállítás május 26-ig, hétköznapokon 9-18 óra között a Visart Művészeti Akadémián (Budapest 1132 Váci út 60.) tekinthető meg.

Bővebb információ: info@visart.huwww.visart.hu

vélemény írásához jelentkezzen be »