építészet : környezet : innováció

"Apa csak egy van" - Léder László előadása a MÉSZ-ben

kezdés: 2017. november 23. CET 17:00vége: 2017. november 23. CET 18:30
A MÉSZ által szervezett Csütörtöki Iskola következő előadása az "apátlan társadalom" mára már széles körben ismert fogalmáról fog szólni, november 23-án. Az előadó Léder László pszichológus, aki erre a területre specializálódott és számos felületen publikált. 

"Az apák nélküli család, illetve a férfiak nélküli nevelési rendszerek gyermekekre ártalmas hatásairól immár több mint 50 éve, 1963-ban jelent meg az első tudományos elemző mű. Alexander Harbord Mitscherlich "Úton az apátlan társadalom felé" című könyve az első szociológiai kiáltás arról, hogy a második világháború utáni Európa, a családszerkezetet és a szocializációs intézményi rendszert tekintve rossz irányba indul el.

2015-ből visszatekintve nyugodtan állíthatjuk, hogy a nyugati társadalmak a tudományos világ figyelmeztetési ellenére, feltett kézzel, lavinaszerű gyorsasággal sodródtak bele az apák nélküli modern társadalmi létbe. Mindez történhetett annak ellenére, hogy a figyelmeztetések riasztóak voltak. 1995-ben David Blankenhorn "Apátlan Amerika" című könyvében drámai statisztikai adatokkal demonstrálta az apátlanul felnövő amerikai gyerekek reménytelen helyzetét. A szerző idézi az Egyesült Államok Népegészségügyi Intézetének akkori adatait, melyek szerint az Egyesült Államokban magatartászavarral küszködő gyermekek 85 %-a apa nélküli családból származott."

Időpont: 2017. november 23., 17:00
Helyszín: MÉSZ Székház Ybl terem

 

vélemény írásához jelentkezzen be »