építészet : környezet : innováció

Bauhaus és LEGO – különleges program a Ludwig Múzeumban

Rendkívül menő építészeti programmal készül a Ludwig Múzeum a Múzeumok Éjszakájára. A Bauhaus100 programsorozat keretében legóból lehet kirakni Molnár Farkas Vörös házát és már Bauhaus-épületeket.

Molnár Farkas: Vörös Kockaház


A program során a nyíregyházi fiatalokból álló Tekerd-csoporttal közösen az érdeklődők Bauhaus-épületeket rakhatnak ki Legóból: a legózás kiindulópontja Molnár Farkas Vörös háza lesz, amelynek nagyméretű modelljét előre megépítik kockákból. Az épületállomány így egy képzeletbeli Lego-szett, a LEGO City Bauhaus szortimentjét alkotja. Emellett síkban is lehet majd dolgozni: a Bauhaus100. Program a mának című kiállításon látható Sikuta Gusztáv festmény közös kirakására nyílik lehetőség. A programhoz csatlakozik a magyarországi Lego-gyár saját csapata is.

Molnár Farkas: Vörös Kockaház

Molnár Farkas: Vörös Kockaház


A programon 17 óra és 23 óra között lehet részt venni a Müpa (Budapest, Komor Marcell u. 1.) 2. emeleti könyvtárában a Múzeumok Éjszakáján, azaz június 22-én szombaton.

A pécsi születésű Molnár Farkas 1921-ben kezdte meg tanulmányait a weimari Bauhausban, majd hazatérve bekapcsolódott az itthoni avantgárd körök munkájába. 1929 és 1945 között alig másfél évtized állt a rendelkezésére életműve felépítésére. Megvalósult munkáinak száma alig éri el a negyvenet, főként lakóházakat, néhány középületet, ipari épüleet és kiállítási pavilont, illetve enteriőrt tervezett, festői, grafikusi, reklámgrafikusi és művészeti írói munkássága is jelentős.vélemény írásához jelentkezzen be »