Épülettervek

Bence-hegyi kilátó ötletpályázat - Gazdag Zoltán és Nyul Dávid munkája

1/5

Tabló

Tabló
Tabló
Látványterv
Látványterv
Látványterv
Tabló
Tabló
Látványterv
Látványterv
Látványterv
1/5

Tabló

Bence-hegyi kilátó ötletpályázat - Gazdag Zoltán és Nyul Dávid munkája
Épülettervek

Bence-hegyi kilátó ötletpályázat - Gazdag Zoltán és Nyul Dávid munkája

2015.05.13. 13:00

Projektinfó

Földrajzi hely:
Velence, Magyarország

Építészek, alkotók:
Gazdag Zoltán, Nyul Dávid

Bence-hegyi kilátó ötletpályázat

Tervezés éve:
2015

Bemutatjuk Gazdag Zoltán és Nyul Dávid a Bence-hegyi kilátó ötletpályázatra készített tervét, mely díjazásban nem részesült.

Gondolat

A víz és a part határát képező nádasok életteret adnak a Velencei-tó vízi és szárazföldi állatvilágának. A horizontálisan kígyózó nádasok hangjai és színei szinte elegendőek már vízcsobogás nélkül ahhoz, hogy tudjuk, a takarásban egy tavat találunk. Koncepcióknál ezt az elemet nyújtottuk a táj fölé. A nád vertikális magaslata már messziről jelzi az utazóknak a víz közelségét.

Tabló
2/5
Tabló

Telepítés

A tervezett kilátót a dombtetőtől eltartva a hegy mélyebben lévő pontjára helyeztük el. Innen az autóval, kerékpárral ideérkezők is csak gyalog indulhatnak a hegytető felé. A hangsúlyt alkotó kapuépületben lépcsők segítségével feljuthatunk egy kis vendéglátó térbe, közben ablakain keresztül részleteket láthatunk a szomszédos területekből. A magasság kétharmadánál egy acél szerkezetű híd segítségével átsétálhatunk a fákkal körülzárt tisztáshoz, ahova le is léphetünk és megpihenhetünk az itt kialakított, a bejárati épülethez anyaghasználatban és formavilágban is hasonló ülőfelületeken. Az út befejezéseként néhány lépcsővel feljebb megcsodálhatjuk a vidék teljes panorámáját.

Gazdag Zoltán és Nyul Dávid

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk