építészet : környezet : innováció

Bútorszobrok Spanyolhonból

A kültéri bútorok gyártására specializálódott Vondom mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy termékei megjelenését egy kis extrémitás fűszerezze. Nem véletlen, hogy olyan alkotókat kérnek fel együttműködésre, mint Fabio Novembre (AND) és Ross Lovegrove (Biophilia).

Az olasz design fenegyereke eredetileg 2002-ben a Capellininek tervezte az ikonikussá vált ülőbútort. 2014-ben a Vondommal karöltve megalkotta a kültéri változatot, melynek további újdonsága az opcionálisan választható LED világítás.

Vondom AND, tervező: Fabio Novembre, forrás: Europa Design

Az AND egy magasba törő, fluid spirál, melynek modul rendszere számtalan összeállítást tesz lehetővé. Lenyűgöző és provokatív, mint Fabio Novembre.

A walesi futurista tervező az organikus design apostola. A Vondomnak tervezett kültéri ülőbútor finoman plasztikus oldalelemei leginkább angyalszárnyra emlékeztetnek. Nem véletlenül, hiszen a Biophilia kollekció megálmodásakor a designert a barcelonai Sagrada Familia templom transzcendens szépsége ihlette meg.

Vondom Biophilia, tervező: Ross Lovegrove, forrás: Europa Design

A fordított arányok - filigrán háttámla, egypalástú lábpanel – gondoskodnak a rendhagyó megjelenésről. A Vondom pedig biztosítja azt a gyártási technológiát, ami maradéktalanul megvalósítja egy látnok funkcionális határokat feszegető, esszencialista elképzeléseit.

A Vondom weboldala

Forgalmazza az Europa Design

 

Europa Design