építészet : környezet : innováció

City of design: város és innováció

kezdés: 2016. február 25. CET 18:00vége: 2016. február 25. CET 20:00
Budapest 2016-ban megkapta a Design Városa kitüntetést, ennek apropóján a Design Terminál a Liget Budapest Projekttel együttműködve havi rendszerességgel beszélgetéssorozatot indított. A február 25-ei esemény témája az innovatív városfejlesztés lesz. 

Az UNESCO döntése alapján Budapest elsőként foglalhatta el helyét Közép-Európa legkreatívabb városai térképén. Olyan városok mellett, mint Melbourne, Shanghai, Berlin a magyar főváros is bekerült a Kreatív Városok Hálózatába és 2016-ban használhatja a „Design Városa” kitüntetést. A Design Terminál a Liget Budapest Projekttel együttműködve ennek apropóján 2016. januártól havi rendszerességgel szakmai beszélgetéssorozatot indított. A januári alkalom témája a városmárka volt, melyről itt láthatsz egy rövid összefoglalót.
 
A februári esemény témája az innovatív városfejlesztés. Smart, future, digital – hangzatos hívószavak, de vajon mit takarnak ezek pontosan Budapest jövőjének tekintetében? Milyen pozitív hatása lehet ezeknek a technológiai vívmányoknak és vajon maradéktalanul beleillenek-e Budapest miliőjébe, földrajzi adottságaiba és épített környezetébe? Az innovatív fejlesztések létjogosultságát, hozzáadott értékét járjuk körül ezen az estén.


A februári beszélgetés témája: City of design: város & innováció

Időpont: 2016. február 25., 18:00 - 20:00
Helyszín: Design Terminál, Záboji B. Péter terem


Vendégek:
Bach Péter (BME Urbanisztika Tanszék)
Kangyal András (Interaction Designer)
Petrik Máté (Liget Budapest)
Zétényi Zsófia (Ivócsap Projekt)

Moderátor: Szemerey Samu (urbanista, Design Terminál, KÉK)

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »