építészet : környezet : innováció

Ekler Dezső építész és Tasnádi József médiaművész 2008. január 21-én este a KÉK-ben

Az Építész embe® rendezvénysorozatunk 2008. január 21-i vendége Ekler Dezső építész és Tasnádi József médiaművész volt. A beszélgetés majdnem teljes hanganyaga innen letölthető vagy meghallgatható.

Az Építész embe® rendezvénysorozatunk 2008. január 21-i vendége Ekler Dezső építész és Tasnádi József médiaművész volt. A beszélgetés majdnem teljes hanganyaga innen letölthető vagy meghallgatható. Sajnos Tasnádi József szövegei, amelyeket a művész a munkák bemutatása közben mondott, nem szerepelnek a felvételen.

Haba Péter írott és Hatvani Ádám képes beszámolója az eseményről itt található >>

Az Építész embe® beszélgetések körülbelül két órás programok a Kortárs Építészeti Központban (KÉK) havonta egyszer, fél nyolctól fél tízig. A meghívott építész mellett korábban a MOME videó szakos hallgatóinak videóiból mutattunk be jónéhány érdekes alkotást, 2008-ban olyan képzőművészeket hívunk meg és mutatunk be a közönségnek, akik a digitális művészet területén hoznak létre figyelemreméltó munkákat. Tesszük ezt abból a megfontolásból, hogy ma Budapesten - a C3 galériájának megszűnésével - EIKE Videospace galériáján kívül nincs olyan tematikus hely/galéria/intézmény, amely ezeknek a képzőművészeti alkotásoknak teremtene állandó bemutatkozási lehetőséget. Építészet és médiaművészet egyre közelebbi kapcsolatai fontos részét képezik a kortárs művészeti diskurzusnak, ehhez kívánunk ezzel a fórummal mi is egy kicsit hozzájárulni.

Tasnádi József: Zevgár variációk c. munkájának részletes bemutatása az Arnolfini online galériában >>

 

vélemény írásához jelentkezzen be »